Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Semisonic – “You’re Not Alone”

Semi

Terwijl Minneapolis recent niet zo mooi in het nieuws kwam, probeert één van hun exponenten met een eerste single in negentien (!) jaar het imago van de stad te zalven. Het trio Semisonic maakte van 1995 tot 2001 al furore in het alternatieve post-grunge tijdperk, met als orgelpunt de mini one hit wonder wereldhit “Closing Time“. Zo’n nummer dat iedereen kent en mooie mijmeringen naar de zomer van 1998 oproept, maar waarvan we geen flauw idee hebben wie de uitvoerders zijn. Semisonic dus, een trio ideale schoonzonen met een scherp kantje. In zes jaar tijd maakten ze drie albums, waarna ze in 2001 besloten dat het even genoeg was. Uiteindelijk duurde ‘even’ toch een dikke negentien jaar.

Met “You’re Not Alone” releasen ze een nieuwe single, waarvan de gelijknamige ep in de herfst uitkomt. Door de titel kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de release van deze single in een stroomversnelling kwam door de actualiteit in hun stad. De intro van het nummer schept meteen een setting, misschien een beetje te melig, en geeft een boodschap van hoop. Wat er ook gebeurt, ‘t is OK. Met dit lied wil Semisonic iedereen in deze rare tijden een hart onder de riem steken… en ja, het voelt heel oprecht aan. De meligheid van de intro wordt doorgespoeld met enkele leuke riffs en het catchy refrein sleurt ons even terug mee naar die zomer van 1998. Andere tijden, andere mindset. Vroeger was het niet noodzakelijk beter, maar alleszins wel anders. Gelukkig zijn er nog zekerheden, zoals ‘the healing power of music’, waarvan deze nieuwe single toch een mooi voorbeeld is. De ep die hierop volgt zal vijf nummers bevatten. We kunnen alleen maar hopen dat de wereld er tegen dan een beetje beter aan toe gaat.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 juni 2020

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief