Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ME REX – “Eutherians (Ultramarine)”

ME REX is mogelijks een van de beste, complexloze rockbands die nog onder uw radar verstopt zit. Moesten we hun muziek in voetbaltermen uitdrukken, hanteren ze eerder een verticale pressing dan het frivole tiki-taka passingspel. De afgelopen jaren was de groep ook enorm productief met Megabear dat maar liefst 52 nummers bevatte en twee dinosaurusgetitelde ep’s. Daarvan onthouden we vooral Plesiosaur met het heerlijke duo “Toilet of Venus”/”Jupiter Pluvius” waarbij zanger Myles McCabe de woorden aan een duizelingwekkende snelheid uitspuwt. Zijn stem heeft wat weg van Andy Hull van Manchester Orchestra, maar de groep voegt minder bombast en meer spelplezier toe aan het geheel.

Nieuwe single “Eutherians (Ultramarine)”, nog zo’n fossiele verwijzing, maar is iets melodieuzer dan de bovenstaande voorbeelden. Het nummer start bijna lieflijk met wat akoestisch gitaargetokkel. Toch blijken de klassieke ME REX-ingrediënten al snel aanwezig: de trillende, half schreeuwende stem van McCabe en een een uitbarstend refrein. De opbouw van het nummer is naar rocktermen nog klassieker dan bij voorgaand werk, waardoor de groep misschien iets minder verrassend uit de hoek komt. Het houdt “Eutherians (Ultramarine)” niet tegen om een fijn nummer te zijn dat zich al snel tussen onze oren weet te wurmen.

De nieuwe single is de voorbode van het album Giant Elk dat op 20 oktober uitkomt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

ME REX - Giant Elk (★★★½): Steevast complexloos

Wie fan is van complexloze indierock die er de vaart inhoudt, kunnen we al enige tijd ME REX aanraden. De Britten losten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ME REX - "Jupiter Pluvius"

Als je beslist om je band te vernoemen naar een Dinosaurus, dan kan je maar best iets doen met al die beesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.