Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All I Know – “(Can’t Get You) Outta My Head”

© Eva Vanrysselberghe

All I Know is terug om hun stempel te drukken op het melodische rocklandschap na meer dan tien jaar van inactiviteit. Onder leiding van gitarist en zanger Ward Dufraimont is de band nu een zeskoppige formatie om rekening mee te houden: Kaptain Kurtis (drums), Poncho (keyboard), James (basgitaar), Joris (gitaar) en Veerle (zang). Na eindelijk een stabiele formatie te hebben gevonden, keerde All I Know vorig jaar al terug naar het podium. Ze doen ook de plechtige belofte om de zaken naar een hogere versnelling te schakelen met meer shows en nieuwe muziek in de komende jaren.

De nieuwe single, “(Can’t Get You) Outta My Head”, volgt op het debuutalbum Vanity Kills en is de eerste nieuwe muziek in meer dan tien jaar. Geschreven in 2009, maakte het nummer oorspronkelijk deel uit van de eerste reeks songs bedoeld voor een verlaten tweede album. Opgenomen in 2012 en uiteindelijk opgepoetst en voltooid in 2022, wordt “(Can’t Get You) Outta My Head” vertolkt door een kernbezetting van voormalige bandleden Michaël Neyt en Amély Mondy, met wat hulp van Mario Goossens (Triggerfinger) op drums en David Poltrock (Hooverphonic) op keyboards. Onder leiding van hetzelfde team dat Vanity Kills tot leven bracht, werd deze ‘nieuwe’ single geproduceerd door Michaël Neyt en gemixt door Staf Verbeeck. Aangezien het nummer al in 2009 is geschreven, behoudt het nog steeds die herkenbare All I Know-sound die we voor het laatst hoorde. Voorzien van een gezonde dosis jaren tachtig hairmetal en melodieën, banen die zich direct een weg naar je oren. De synths worden goed gebruikt en komen ze af en toe naar voren, maar toch zijn het de gitaarpartijen die de wet bepalen. Een krachtige gitaarsolo halverwege toont het ware potentieel van zanger/gitarist Dufraimont. In een genre dat in België bijna niet meer bestaat of toch geen aandacht krijgt, blaast deze band er met een frisse insteek nieuw leven in.

“(Can’t Get You) Outta My Head” zal de sluizen openen voor veel meer nieuwe muziek in de toekomst, te beginnen met een ep later dit jaar. Hier zullen we de allereerste opnames te horen krijgen van de gloednieuwe All I Know-formatie. Goede dingen komen voor hen die wachten, nietwaar? All I Know is terug en is vastbesloten om hun muziek naar nieuwe hoogten te tillen en een vergeten genre nieuw leven in te blazen. Met de veelbelovende ep in het verschiet kunnen fans niet wachten om te horen wat deze getalenteerde bende nog meer in petto heeft. De toekomst ziet er goed uit voor All I Know.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.