Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cornelia Jakobs – “Need You Now”

In 2022 mocht de Zweedse Cornelia Jakobs haar land vertegenwoordigen op de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Haar “Hold Me Closer” leverde een mooie vierde plaats op het Eurovisiesongfestival op en dus kon Jakobs met opgeheven hoofd weer noordwaarts trekken. Inmiddels kondigde ze een heuse tour aan en dus spreekt het voor zich dat we de komende tijd meer van de Zweedse zullen horen. Haar nieuwste single “Need You Now” lijkt alvast een geslaagde poging om de hitlijsten te beklimmen.

Al vanaf de eerste noot van “Need You Now” wordt duidelijk dat Cornelia Jakobs in de voetsporen van popsterren als Astrid S en Sigrid treedt. Een vrij minimale instrumentatie zorgt ervoor dat de aandacht bij de zang van Jakobs blijft en dat we dus een en al oor zijn voor het verhaal dat de Zweedse met ons wil delen. In het refrein gaat het er vrij ingetogen aan toe, waardoor we even de indruk krijgen dat ze op veilig speelt en het gaspedaal wat minder stevig indrukt. Gelukkig wordt er al snel opgebouwd naar een vollere sound en wordt “Need You Now” een aanstekelijke popsong met een ruw randje die gekenmerkt wordt door die typische Scandinavische helderheid in de klanken die ze gebruikt. Een fijn liedje van Cornelia Jakobs, en als dit enigszins een maatstaf is voor wat ze ons in de toekomst nog zal presenteren, zijn wij alvast zeer benieuwd.

Cornelia Jakobs staat op 30 januari in De Roma in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

652 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cornelia Jakobs @ De Roma (Foyer): Grote ambities in klein formaat

Binnen iets meer dan twee maanden worden alle ogen in Europa opnieuw gericht naar Malmö waar 37 landen zullen deelnemen aan het…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 24 - 30 april 2017

De laatste week van april was er één van duizenden fascinerende releases. Ook op de videoclipmarkt viel dit op want het aanbod…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 30 maart tot 5 april

Een goede gewoonte moet in traditie gehouden worden. Ook op deze paaszondag. Iedereen geniet van de familiefeestje of het diner op restaurant….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.