Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom & Personal Trainer – “Kiss Me By The Candlelight”

© CPU – Joost Van Hoey

De Nederlandse muziekscene is minstens even, zo niet meer, florerend als de Belgische en daar zijn heel wat bandjes het perfecte voorbeeld van. Met “Kiss Me By The Candlelight” wordt dat zelfs bewezen binnen eenzelfde nummer, daar Pip Blom en Personal Trainer de handen ervoor in elkaar sloegen. Die eerste mocht bijvoorbeeld al fungeren als voorprogramma van Bloc Party en mag later deze zomer de AFAS Live opwarmen voor Blur, terwijl die laatste nog in een meer beginnende fase zit. Al is dat met een sterke debuutplaat en een plekje op de belangrijkste festivals van Nederland allemaal vrij relatief. Hoe dan ook is deze single er eentje van Pip Blom als leading artist, want het nummer krijgt meteen een plekje op diens derde album Bobbie. Die tracklist wordt overigens ook al gesierd door een samenwerking met Alex Kapranos van Franz Ferdinand, dus ‘veelbelovend’ lijkt best wel een understatement.

Met een dikke drie minuten op de klok weten de Nederlandse bands die verwachtingen alvast helemaal in te lossen. Via het ‘less is more’-principe leveren ze namelijk een single af die tegelijkertijd intrigeert en uitnodigt tot dansen. Alles hangt in eerste instantie aan elkaar met een donkere synthlijn en een beat, al ontploft dat in de refreinen in een dansbaar geheel. De stemmen van Pip en Willem Smit vullen elkaar perfect aan, waarna die eerste een opbouw voorziet naar een coole apotheose. “Kiss Me By The Candlelight” lijkt op het eerste gezicht vrij kleinschalig, maar is in werkelijkheid meeslepend, dansbaar en vooral heel erg cool. Pip Blom en Personal Trainer zetten hun veelbelovendheid met andere woorden nog maar eens in de kijker met een sterke single.

Bobbie verschijnt op 20 oktober. Pip Blom staat op 7 augustus op de Lokerse Feesten, Personal Trainer op 4 augustus op Absolutely Free Festival in Genk.

Pip Blom: Facebook / Instagram
Personal Trainer: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom – “Get Back"

Nog een zestal weken en dan kunnen de fans van Pip Blom eindelijk naar Bobbie luisteren. De langverwachte derde langspeler van de Amsterdamse indierockband…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 4): Gesnuister in het duister

Na de lange en zware metaldag van gisteren stond een relatief kalme dag op het programma van de Lokerse Feesten. Om negentien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.