Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat – “Higher”

© CPU – Joost Van Hoey

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf vandaag toch alweer een nieuw album in de virtuele winkelrekken. Voor fans die helemaal gek worden, moeten we dat wel een beetje nuanceren, want het drietal heeft uiteindelijk niets meer of minder gedaan dan een aantal remixes gebundeld en dat gedoopt tot het zestien nummers tellende The Remixes. Op de tracklist staan gelukkig wel twee onuitgebrachte nummers, met “Dancing By Night” dat eerder deze maand verscheen en nu ook “Higher”, een samenwerking met CamelPhat.

Deze nieuwste creatie ligt dan ook helemaal in lijn met de vorige en toont dus een andere kant van London Grammar. Dankzij de ietwat euforische beats van CamelPhat komt Hannah Reids stem nog een tikkeltje engelachtiger uit de verf, wat het nummer op zijn beurt ook een tikkeltje dramatischer maakt. Het Britse dj- en producersduo heeft langs zijn kant dan ook een erg herkenbare stempel gedrukt op het nummer, met een soort donkere, dansbare en glitterende clubvibe tot gevolg. “Higher” lijkt op die manier makkelijk zijn weg te zullen vinden in menig dj-set, alsook in zowat elke zomerse Spotify-playlist.

London Grammar: Facebook / Instagram / Website
CamelPhat: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Running Man"

Een energieboost nodig in deze kille winterdagen? Dan ben je bij CamelPhat aan het juiste adres vandaag. Het dj- en producerduo uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton - "It Takes a Woman"

Chris Stapleton is een waar icoon in de wereld van de countrymuziek. Voordat hij zelf de schijnwerpers opzocht, schreef hij hits voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SebastiAn & London Grammar - "Dancing by Night"

Het is intussen al ruim twee jaar geleden dat London Grammar nog eens iets van zich liet horen na het teleurstellende Californian…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.