Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SebastiAn & London Grammar – “Dancing by Night”

Het is intussen al ruim twee jaar geleden dat London Grammar nog eens iets van zich liet horen na het teleurstellende Californian Soil. Op hun derde album koos het trio voor een meer poppy sound, waardoor hun typische uitstraling voor het merendeel van de plaat op de achtergrond verdween. Nu doorbreekt de groep hun stilte en dat doen ze met “Dancing by Night”, waarvoor ze samen met SebastiAn de studio indoken. De Fransman werkte al samen met artiesten als Charlotte Gainsbourg en Frank Ocean, maakte al remixen voor onder meer Daft Punk en herwerkte ook een nummer voor Metallica. Niet zomaar iemand dus, die SebastiAn. Hij bracht ook al enkele albums uit en bracht eerder dit jaar nog een nummer met Ehla uit. Nu slaan SebastiAn en het trio van London Grammar de handen in elkaar voor een geslaagde samenwerking.

“Dancing by Night” opent op een spannende en beklijvende manier met enkele donkere klanken tot de heldere stem van Hannah Reid voor verlichting zorgt. Het lied voelt meteen helemaal anders aan, maar het dreigende blijft wel aanwezig. Ondanks dat er redelijk wat beats en elektronica aanwezig zijn, zouden we de samenwerking niet meteen als een dansnummer omschrijven. Het is zonder twijfel uitbundiger dan de sound waar London Grammar mee bekend werd, maar het kwetsbare blijft op een vreemde onverwachtse manier wel aanwezig via de zachte vocals en het onheilspellende karakter van “Dancing by Night”. Geen klein liedje om op zondagavond mee tot rust te komen, maar een grootse onheilspellende terugkeer van London Grammar waarop SebastiAn ook mooi zijn aanwezigheid laat merken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1159 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dot Major – “Bear”

De naam Dominic ‘Dot’ Major zal je misschien niet veel zeggen. Laat ons dan maar beginnen met London Grammar: die indiepopband, waarvan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BRVT - "Little Wave"

Drie jaar geleden richtte de Brits-Italiaanse Arianna D’Amato samen met de Belgische producer en instrumentalist Tim de Fontaine BRVT op. Even later…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.