Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Squirrel Flower – “Full Time Job” & “When a Plant Is Dying”

Wie drie jaar geleden naar het concert ging van Strand of Oaks in de Ancienne Belgique, die zal wellicht ook kennis gemaakt hebben met het voorprogramma Squirrel Flower. De DIY-artieste uit Boston heeft inmiddels heel wat stappen kunnen zetten en bracht in 2021 haar derde album Planet (i) uit. Aan inspiratie was er gelukkig geen gebrek en zo werkte ze eigenlijk al van bij de release van die plaat aan een nieuw project. Dat project groeide uit tot haar vierde album Tomorrow’s Fine en dat zal uitgebracht worden op 13 oktober. Om dat goede nieuws te versterken, werden er meteen ook twee uiteenlopende smaakmakers gelost waarvan met name “When A Plant Is Dying” niet minder dan magistraal is.

“Full Time Job” is met zijn speelduur van net geen twee minuten een verrassend kort nummer, maar toch kunnen we spreken van een volwaardig nummer. Zonder veel tierlantijntjes ramt Squirrel Flower een potige indiesound uit haar gitaar. De zang is bovendien bewust ruw gehouden om de intensiteit te verhogen. Baanbrekend is het niet, maar kort en krachtig des te meer. Dan is “When a Plant Is Dying” toch van een ander paar mouwen. Het nummer komt iets trager op gang en we voelen dat Squirrel Flower veel moeite heeft gestoken in het creëren van een bepaalde sfeer. Onheilspellend en tegelijk warm en liefdevol; een op papier lastige combo die op “When a Plant Is Dying” hoe dan ook zeer sterk weet te werken. Vooral instrumentaal maakt het nummer indruk en sleept het ons in haar ban. De subtiele vertragingen maken het nog net iets adembenemender, zeker in een constellatie met een tamelijk virtuoze gitaarpartij. “When a Plant Is Dying” is magistraal en zonder meer een van de meest beklijvende nummers die we deze zomer zullen horen.

Tomorrow’s Fine verschijnt op 13 oktober. Een kleine maand later, op donderdag 16 november, komt Squirrel Flower het album voorstellen in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Squirrel Flower @ Botanique (Rotonde): Vanuit de kiem groeien

Squirrel Flower is een zangeres uit Chicago die heel langzaam haar carrière tot een kookpunt laat komen. Toen ze onlangs haar derde,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.