Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nubya Garcia – “Lean In”

De Engelse jazzmuzikante en saxofoniste Nubya Garcia had grootse plannen voor 2020. Niet alleen zou haar debuutalbum Source dat jaar in augustus verschijnen, ook werd aangekondigd dat ze de line-up van Glastonbury Festival mocht vervolledigen. Helaas kwam een of andere pandemie roet in het eten gooien en werd het festival zonder pardon – maar terecht – geannuleerd. Gelukkig mocht Garcia in 2022 de West Holt Stage van Glastonbury alsnog voor haar rekening nemen, ditmaal met een sterk debuut onder haar arm, de rest is geschiedenis. Nu, een dik jaar later, verschijnt haar nieuwe single “Lean In”.

De muziek van Nubya Garcia en haar band varieert tussen meer kalme jazz en meer energieke jazz en “Lean In” mag zich na letterlijk een seconde al bij het laatstgenoemde voegen. Sam Jones, de drummer van de vierkoppige band, voorziet enorm opwindende drumbreaks die de saxofoon van Garcia mooi ondersteunen, terwijl het keyboard van Joe Armon-Jones en de basgitaar van Daniel Casimir al af en toe weerklinken op de achtergrond. Na een dikke twee minuten neemt Armon-Jones quasi volledig over van Garcia, nog steeds onder de bedreven begeleiding van Sam Jones en Daniel Casimir en hij legt het tempo zowaar nog hoger dan Garcia zelf. Gelukkig klinken de saxofoon en de keyboard prachtig op elkaar afgestemd en overheerst geen van de twee, waardoor het geheel overkomt als een jazzballetje dat op exact het juiste moment heen en weer weet te kaatsen tussen instrumenten. Hopelijk laat de tweede langspeler van Nubya Garcia niet lang op zich wachten, want ons wist ze hier al goed mee te strikken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

19 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single By Storm - "Double Trio"

Rapper Ritchie With a T en producer Parker Corey, 2/3 van het voormalige raptrio Injury Reserve, moesten in 2020 plotseling afscheid nemen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.