Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post Malone – “Overdrive”

© CPU – Mathias Verschueren

Nog een kleine twee weken tot Post Malone zijn meest persoonlijke album tot dusver op de wereld zal loslaten. De weg naar dit album is er eentje die best indrukwekkend te noemen is. Als rapper werd hij aanvankelijk gelanceerd door de muziekwereld, al was Posty zelfs in zijn begindagen nooit verlegen om andere muzikale invloeden in zijn nummers te verwerken. Dat laatste zet hij op zijn aankomende vijfde album nog iets nadrukkelijker in de verf en zal je ook live merken, want tijdens zijn Amerikaanse tour laat hij zich voor het eerst omringen door een band. De laatste voorbode krijgen we nu met “Overdrive”.

Post Malone omarmt de melancholie op zijn nieuwe single “Overdrive”. Het nummer wordt gekenmerkt door een gezapig tempo en een gestripte gitaar die Post Malone zelf ingespeeld heeft. De grootse klanken laat hij iets meer achterwege, maar toch ontbolstert “Overdrive” geleidelijk aan naar het einde toe met zelfs een strijkersarrangement. Wat opvalt is vooral hoeveel gevoel Post Malone in dit nummer weet te steken en vooral authentiek voor de dag komt. Ondanks dat “Overdrive” weer iets anders klinkt dan we van hem gewend waren, voelt dit op en top als Post Malone aan en dat is iets wat niet veel grote artiesten van zijn kaliber gegund is.

Austin verschijnt op 28 juli.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1922 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Het Depot & INUIT present overdrive @ Het Depot: Op ontdekkingsreis in studentenmetropool

Inuït is een concertorganisatie die tracht zoveel mogelijk muzikaal talent aan Leuven te tonen en zoveel mogelijk Leuven, aan het muzikaal talent…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone – Austin (★★½): Pareltjes in een zee van commerciële beats

De Amerikaanse zanger, rapper en singer-songwriter Post Malone, die zichzelf liever omschrijft als ‘kunstenaar’, loste zonet zijn vijfde studioalbum Austin. Waar Posty…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanks - "Nobody Knows"

Met zijn ‘One Hour Song Challenge’ en ‘StyleSwap’ video’s werd Blanks, artiestennaam van Simon de Wit, bekend op YouTube waar hij allerlei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.