Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex & Boys Noize – “Fine Day Anthem”

© Marilyn Hue

Je zou denken dat je na een enorm hectische studioperiode even genoeg hebt van het produceren, maar niets is minder waar bij Skrillex. De Amerikaanse producer bracht eerder dit jaar op twee dagen twee albums uit: het vernieuwende, experimentele Quest For Fire en het iets toegankelijkere Don’t Get Too Close, met featurings van Justin Bieber en Trippie Redd. Na een lange periode van stilte is Sonny Moore dus helemaal terug on fire, getuige ook zijn grootse liveshows met mede-musketiers Fred again.. en Four Tet op onder andere Coachella en in Madison Square Garden. Voor zijn nieuwste creatie sloeg hij, na al enkele eerdere collabs, de handen in elkaar met een van de leukst klinkende namen in het dancelandschap: de Duitse dj-producer Boys Noize.

We schreven het al eerder: de ‘Fine Day’-vocal is helemaal terug anno 2023. Scroll maar eens door de discografie van Sub Focus en DubVision en je zal zien dat menig producer Opus III dankbaar is voor zijn jaren 90-hit. Ook Skrillex en Boys Noize konden het dus niet laten om hun eigen knowhowsaus erover te laten vloeien. Wat naast de glanzende stem als extraatje gelanceerd wordt, is een typische Skrillex-beat zoals we die wel vaker hoorden op bovengenoemde albums. Genoeg om inderdaad je dag wat fijner te maken, maar niets opzienbarends. Het luisteren loont pas de moeite in de tweede drop, die de producers opvrolijken met wat buitenaardse bliepjes. Het herwerken van een danceklassieker als deze is steeds een beredeneerd risico, zeker als het al overvloedig gedaan is, maar van deze versie kunnen we zeker stellen: it’s a fine rework.

Skrillex draait op 8 september een b2b met Blawan op Draaimolen Festival in Tilburg. Boys Noize zakt komende woensdag voor de zesde keer af naar Dour.

Skrillex: Facebook / Instagram / Website
Boys Noize: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shygirl - "tell me" (feat. Boys Noize)

Shygirl maakte net bekend dat haar nieuwe ep Club Shy zal heten. Die titel is uitstekend gekozen als we afgaan op de…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.