Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blonde Redhead – “Melody Experiment”

© Charles Billot

Eind mei maakte Blonde Redhead een terugkeer door de grote poort. De eigenzinnige New Yorkse band kondigde hun langverwachte nieuwe album Sit Down for Dinner aan en dat ging gepaard met de aankondiging van een tour en de release van de nieuwe single “Snowman”. Op dat nummer hoorden we de gekende kwaliteit en creativiteit van Blonde Redhead en dat maakte ons bijzonder warm voor de nieuwe plaat. “Melody Experiment”, het tweede voorproefje van het album, doet daar nog een schepje bovenop.

De band beschreef “Melody Experiment” als een conversatie tussen twee mensen. De ene persoon haar gedachten zijn gevuld met overpeinzingen over de intenties, integriteit en gevolgen van diens gevoelens en acties, terwijl de andere alles eenvoudigweg zijn natuurlijke gang wil laten gaan. Muzikaal vertaalt zich dat naar een nummer waar melancholie en passie vereenzelvigd worden op een manier die Blonde Redhead naar goede gewoonte weet te bemeesteren. De herkenbare zang van Kazu Makino, de texturen en de prachtige lome gitaarsolo op het einde stralen een en al zwoelheid uit en zijn heerlijk om bij weg te dromen. Met twee fantastische singles op zak, beloven de komende album en tour een schot in de roos te worden.

Sit Down for Dinner verschijnt op 29 september. Blonde Redhead speelt op 5 december in de Botanique (Brussel) en op 7 december in De Zwerver (Leffinge).

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Features

Ontdek het najaar in Muziekclub De Zwerver.

Er staat komende maanden heel wat moois op de muzikale planning in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. Zo komt op 26 oktober…
AlbumsRecensies

Blonde Redhead – Sit Down For Dinner (★★★★): Verfijnd hapje voor dreampopconnaisseurs

‘Aa-a-a-ah.’ Blonde Redhead bereikte in 2014 een miljoenenpubliek na het gebruik van “For The Damaged Coda” in de populaire cartoonreeks Rick &…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blonde Redhead - “Snowman”

Blonde Redhead bestaat dertig jaar en heeft in al die decennia een eigenzinnige stempel op hun muziek gedrukt. In de jaren 90…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.