Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blonde Redhead – “Snowman”

© Charles Billot

Blonde Redhead bestaat dertig jaar en heeft in al die decennia een eigenzinnige stempel op hun muziek gedrukt. In de jaren 90 maakten ze furore in de New Yorkse indiescene met snedige noiserock, waar ze getekend werden op het label van Sonic Youth’s Steve Shelley. Na de eeuwwisseling begon hun geluid dromerig en filmisch te klinken, wat prachtige albums als Melody of Certain Damaged Lemons en Misery is a Butterfly opleverde.

De laatste jaren was het redelijk stil rond de band van Kazu Makino en de tweelingbroers Simone en Amadeo Pace, maar vandaag kondigde het drietal hun eerste album in negen jaar tijd aan. Sit Down for Dinner verschijnt op 29 september en daaruit kunnen we alvast naar “Snowman” luisteren.

Deze eerste single uit de nieuwe plaat is alvast een veelbelovend voorproefje. Op “Snowman” horen we echo’s van het beste werk van de band. De kronkelende gitaarlijnen, dromerige akkoordenreeksen en atmosferische drums zijn van een kwaliteit die we van Blonde Redhead gewend zijn. Hierop uit Pace zijn gevoelens met cryptische teksten en wordt hij bijgestaan door de fluisterende zang van Kazu Makino, een wisselwerking die perfect in onze oren klinkt. De terugkeer van Blonde Redhead is er een om heel blij mee te zijn.

Blonde Redhead speelt op 5 december in de Botanique (Brussel) en op 7 december in De Zwerver (Leffinge).

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Features

Ontdek het najaar in Muziekclub De Zwerver.

Er staat komende maanden heel wat moois op de muzikale planning in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. Zo komt op 26 oktober…
AlbumsRecensies

Blonde Redhead – Sit Down For Dinner (★★★★): Verfijnd hapje voor dreampopconnaisseurs

‘Aa-a-a-ah.’ Blonde Redhead bereikte in 2014 een miljoenenpubliek na het gebruik van “For The Damaged Coda” in de populaire cartoonreeks Rick &…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blonde Redhead - "Melody Experiment"

Eind mei maakte Blonde Redhead een terugkeer door de grote poort. De eigenzinnige New Yorkse band kondigde hun langverwachte nieuwe album Sit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.