Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SKATERS – “Girls Like You”

De band SKATERS kwam in 2011 samen in Manhattan, New York en schrijft vanuit zijn inspiratie uit de metropool een muzikaal verhaal binnen het postpunk-new wavegenre. Na een muzikale rollercoaster die alleen maar opwaarts leek te gaan, nam deze een val toen de groep uit elkaar viel in 2017. De leden kondigden toen hun afscheid aan met het album ROCK and ROLL Bye Bye, maar lijken nu te beginnen aan een nieuw hoofdstuk met de single “Girls Like You”. Het nummer kreeg dus geen plaatsje op ROCK and ROLL Bye Bye, maar toch konden ze het maar niet vergeten. Met de release van dit cadeautje komt de band bijgevolg weer ‘hallo’ zeggen.

“Girls Like You” is een voorproefje van SKATERS’ potentiële comeback. De song bevat alles wat andere poppunknummers ook hebben en brengt je naar een kleine, donkere concertzaal in New York City. Het is vrij eenvoudig geschreven: SKATERS heeft maar een kleine drie minuten nodig om een verhaal over ‘meisjes zoals jij’ te vertellen. De band koos voor een drumintro die wordt bijgestaan door een gitaarriff, waarna de song pas echt begint. Wat je vervolgens hoort, werkt erg aanstekelijk door het refrein dat slecht uit één simpel zinnetje bestaat. Met “Girls Like You” creëerde SKATERS een hippe, popachtige garagepunksong én een oorwurm, of kortom de perfecte song om gedurende twee minuten en 44 seconden los te gaan, op elk moment van de dag. “Girls Like You” voelt aan als een korte vakantie en het is er net een die we kunnen gebruiken.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.