Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lifeguard – “Alarm”

© Mariana Belaval

Als je als band je handtekening bij Matador Records kunt zetten, dan zal dat niet zomaar zijn. En dus verscheen Lifeguard uit Chicago opnieuw op onze radar toen ze vorige maand “17-18 Lovesong” uitbrachten. Het nummer was de eerste single sinds hun nieuw platencontract en de release van hun ep vorig jaar. Op 7 juli komt die ep opnieuw uit gepaard met een nieuwe onder de naam Crowd Can Talk + Dressed In Trenches. Daaruit krijgen we nu met “Alarm” een gloednieuw urgent nummer die het talent van het drietal in de kijker zet.

De liveversie van “Alarm” dat op YouTube verscheen, werd opgenomen samen met Steve Albini in zijn studio. Als zo’n naam al met je wil samenwerken, dan weet je meestal dat het goed zit. Lifeguard klinkt dan ook best vuil met een donkere gitaar die de debatten opent. We horen een bepaalde dreiging in het geheel met een tempo dat zeer strak ligt. Eens alles openbreekt, komen de postpunk-invloeden duidelijk naar boven al blijft ook een subtiele grungy noisesfeer op de achtergrond. Het refrein is bijgevolg wel aanstekelijker, al zal Lifeguard voorlopig nog niet boven de niche uitstijgen. Dat hoeft niet, want op die manier kijken we er naar uit de band aan het werk te zien in een donkere kelder waar deze muziek het best tot zijn recht zal komen.

7 juli verschijnt Crowd Can Talk + Dressed In Trenches. 

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3684 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single fantom - "Alarm"

Wie een blik op de (muziek)geschiedenis werpt, kan het belang van Berlijn en Duitsland niet ontdekken. fantom, een Antwerpenaar met Duitse roots,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.