Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pendulum & Bullet for My Valentine – “Halo”

 

Als een van de meest gerenommeerde en grootste acts in hun genre en misschien zelfs in de alternatievere elektronische muziek maakt Pendulum al sings het begin van de eeuw indruk. Met hun benadering van drum-‘n-bass die nog relatief dicht bij de echte betekenis van het genre ligt – drums en bassen – scoorde de Australische formatie al hits met “Witchcraft” en een remix van The Prodigy’s “Voodoo People“. Zo veel muziek als in de jeugdjaren van de groep krijgen we echter niet meer: Pendulum nam een muzikale break van tien jaar, waarbij de leden zich op andere projecten als Knife Party richtten, tot in 2021 de ep Elemental uitkwam. Dat was meteen ook hun recentste wapenfeit.

Tot nu dus, want met “Halo” krijgen we na twee jaar opnieuw een muzikaal cadeautje. Voor de single doet Pendulum beroep op de agressieve screams van Matt Tuck, de zanger van de Welshe metalband Bullet for My Valentine. Rob Swire van Pendulum zelf neemt dan weer het melodischere refrein voor zijn rekening. Alledaags kunnen we deze combinatie moeilijk noemen, maar nummers als “Reasons” en “Feel Something” bewezen al eerder dat bassmuziek en metal(core) tegen de verwachtingen in perfect hand in hand gaan. Ook op “Halo” is dat het geval: met een eerste pure drum-’n -basshelft en een tweede die meer heavy metalgericht is, krijgen we een mooi gebalanceerde en majestueuze samensmelting van de beide muziekstijlen. Over hoge energieprijzen moeten de heren zich in ieder geval geen zorgen maken, want met hun nieuwe release wekken ze genoeg energie op om weer een hele maand verder te kunnen.

Bullet for My Valentine zakt op 4 augustus af naar Grote Kaai voor de metaldag van de Lokerse Feesten.

Pendulum: Facebook / Instagram / Website
Bullet for My Valentine: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "You Say" (feat. Jamie McCool)

De laatste jaren overrompelt er ons een golf aan nieuw drum-‘n-bassgeweld. Getalenteerde dj’s en producers springen als paddenstoelen uit de grond en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status - "Liquor & Cigarettes" (feat. ArrDee & Hedex)

Hoewel het ervaren producersduo Chase & Status al een tijdlang mee de richting die drum-‘n-bass uitgaat bepaalt, lijkt hun relevantie de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.