Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave & Central Cee – “Sprinter”

© CPU – Ymke Dirikx

Iemand nog op zoek naar een nummer dat jouw zomer zal kleuren? Wel, misschien hebben Dave en Central Cee dan wel het antwoord paraat. De twee Britse artiesten behoren tot dé sterren van hun scene en domineerden de afgelopen jaren met zeer uiteenlopende projecten. Zo lag de focus van Dave vooral op het creëren van conceptuele albums met hier en daar ook wel eens wat diepgang in, terwijl Central Cee vooral voor de hapklare TikTok-hitjes zorgde. Des te benieuwder waren we om te zien hoe ze de twee tegenpolen konden bundelen tot een homogeen geheel. Het resultaat met “Sprinter” mag er wat ons betreft alvast zijn.

“Sprinter” is een nummer waar de dynamiek van Dave en Central Cee op sterke wijze tot zijn recht komt. Dat heeft enerzijds met het feit te maken dat beide artiesten elkaar de momenten in de schijnwerpers gunnen en anderzijds ook gewoon flowgewijs heel strak op elkaar zijn ingespeeld. “Sprinter” beschikt daarnaast ook nog eens over een beat die zomer ademt en over de nodige afwisseling beschikt om de spanning hoog te houden. Het refrein van “Sprinter” valt iets minder op, al is het ook gewoon aartsmoeilijk om na sterke strofes nog meer indruk te maken. Een schande is het niet, want Dave en Central Cee leveren op hiphopvlak tot dusver de coolste samenwerking van het jaar.

Central Cee aan het werk zien deze zomer kan op zondag 9 juli op het Luikse festival Les Ardentes, waar hij op dezelfde dag het gezelschap krijgt van onder meer Metro Boomin en DJ Snake.

Dave: Instagram
Central Cee: Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Central Cee - "Entrapreneur"

Alles wat Central Cee momenteel lijkt te doen, verandert in een gigantisch groot succes. Ondanks dat hij het op vlak van releases…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kid LAROI, Jung Kook & Central Cee - "TOO MUCH"

Hij is nog maar twintig en toch is The Kid LAROI verre van een onbekende. Dankzij de steun van de ondertussen overleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.