FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop maakt namen openingsavond bekend: Black Box Revelation, The Subs, blackwave. en meer!

© CPU – Ymke Dirikx

De affiche van Pukkelpop krijgt alsmaar meer vorm, al bleef de line-up van de openingsavond vooralsnog leeg. Daar komt nu verandering in, want de organisatie komt meteen met negentien acts die op donderdag de Club, Dance Hall, Boiler Room en Booth zullen ontmaagden voor de editie van 2023. En die zijn naar goede gewoonte enkel en alleen maar afkomstig van de Lage Landen. De eerste klanken uit de speakers zullen komende afkomstig zijn van de gitaren van Black Box Revelation en Psychonaut, maar we krijgen ook de eerste rave in de vorm van The Subs dat het I Want To Dance Again-project mee naar Kiewit brengt, de goeie vibes van blackwave., de rake teksten van Sophie Straat en de breekbare indiepop van Portland.

Om de dansbeentjes los te gooien kan je afzakken naar de Oostkant van het terrein, want daar zullen Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average RobAndromedikKwijt Trek SystemFlo Windey ft. SkyveThe BoilerboysAx Emblem, HyaliteShe The DJDC NoisesFreq444Wannes LenaertsKeyser en Gomorris voor de eerste feestjes van Pukkelpop 2023 zorgen.

Zoals steeds zijn tickets voor de openingsdag niet afzonderlijk te verkrijgen, maar is de avond enkel weggelegd voor wie een vrijdag- of combiticket heeft. De deuren openen op donderdag overigens om 18.00, op de andere festivaldagen kan je vanaf 11.00 richting het festivalterrein trekken. Pukkelpop 2023 vindt plaats van 17 tot en met 20 augustus. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van het festival. Alle reeds bevestigde namen vind je onderaan het artikel terug.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: AndromedikAx EmblemBlack Box Revelationblackwave. – DC NoisesFlo Windey ft. SkyveFreq444GomorrisHyaliteKeyserKwijt Trek SystemOmdat Het Kan Soundsystem ft. Average RobPortland – Psychonaut She The DJSophie StraatThe BoilerboysThe Subs Wannes Lenaerts

Vrijdag 18 augustus: The Aces – Aitch – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Asian Sal – Ava Eva – Bazart – Billie Eilish – Blawan – BLUAI –Bob Vylan – boygenius – Brutus – DIRK. – DJ HEARTSTRING – Dorian Electra – Ethel Cain – Ezra Collective – Farrago – Fatima Yamaha – Froukje – Hannah Grae – Identified Patient – MEMORO by Joyhauser (Live) – Len Faki – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Rolo Tomassi – Royal Otis – Rudeboy plays URBAN DANCE SQUAD feat. DJ DNA – sor – Timmerman b2b Sara Dziri – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – ZULU

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – Aroh – Bambii – BAVR – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Dave Okumu & The 7 Generations – Deijvuhs – Dry Cleaning – Fousheé – Girls Don’t Sync – Gotu Jim – Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Kanine– Limp Bizkit – Luude – Mankiyan – Meet Me @ The Altar – MUNA – Nabihah Iqbal – Nia Archives – Nothing But Thieves – Osees – Peuk – Prins S. en De Geit – The Priceduifkes – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell – USED – Waltur b2b Lolita – Wunterhorse

Zondag 20 augustus: ADF Family – Anz – Bakar – Beartooth – Bonobo – Brihang – Charlie Sparks – Crack Cloud – Cordae – Deki Alem – Destroy Boys– Dropkick Murphys – Emmy d’Arc – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – Kafim – KennyHoopla – Kids With Buns – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Lil Tjay – Lefto Early Bird – Loyle Carner – Mab’ish – Macklemore – Mickael Karkousse – Mother Mother – Obongjayar – Oliver Malcolm – Partiboi69 – Pegassi – Reinier Zonneveld (Live) – Scowl – Teki Latex –The Amazons – The Killers – VTSS – XINK – Yung Singh – Zwangere Guy

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…
LiveRecensies

Fred again.. @ ING Arena: De hype ontgroeid

Een fenomeen. Er zijn weinig woorden meer geschikt om Fred again.. te omschrijven. Een dik jaar geleden nog voor een paar honderd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "To The Dark" (feat. MC Stretch)

Als tweede Belgische drum-‘n-bass-dj ooit stond Axel Demarbaix afgelopen juli op de plek waar elke dj van droomt: de mainstage van Tomorrowland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.