Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellowcard – “Childhood Eyes”

©Acacia Evans

De heren van Yellowcard moeten hebben gedacht: ‘Alles komt terug.’ Ze hadden niet verwacht dat ze al zo snel, amper zes jaar later, zouden terugkeren na hun afscheidsshow in 2017. Poppunk is tegenwoordig razend populair en vliegt als warme broodjes over de toonbank. Vorig jaar gaven ze al een reünieoptreden tijdens Riot Fest in Chicago. Deze week kreeg die show navolging met enkele concerten in Engeland. Natuurlijk konden we ook nieuwe muziek verwachten en vandaag verrassen ze ons met “Childhood Eyes”.

2023 markeert het twintigjarige jubileum van Ocean Avenue, het album dat Yellowcard wereldwijd op de kaart zette. Zanger Ryan Key heeft de afgelopen jaren geprobeerd om solo succes te behalen, maar geslaagd kunnen we die onderneming niet noemen. Zo zagen we hem enkele jaren geleden optreden in een bijna lege Kavka in Antwerpen. Het is bijna overbodig om te zeggen dat er nu veel puzzelstukjes op hun plaats vallen en het crimineel zou zijn om er geen graantje van mee te willen pikken. Hoe klinkt Yellowcard in 2023? “Childhood Eyes” bevat alle elementen dat een klassiek Yellowcard-nummer moet hebben: Sean Mackin die zijn viool door het nummer weeft en Ryan Key die mijmert over vervlogen tijden terwijl hij simpele akkoorden speelt. Alleen de strakke drums van LP moeten we missen tijdens de iets meer dan drie minuten durende single, aangezien hij de reünie aan zich voorbij liet gaan. Het resultaat is niks meer dan een niemendalletje dat zelfs niet als b-kantje van Ocean Avenue zou kunnen dienen.

Of Yellowcard de grote oversteek zal maken om hun reünietournee voort te zetten in Europa is nog niet bekend. Na hun laatste optreden afgelopen weekend zijn ze alweer op het vliegtuig terug naar Amerika gestapt. Daar zullen ze de hele zomer door hun thuisland touren alvorens hun opwachting te maken op When We Were Young Festival in Las Vegas in oktober.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsRecensies

Yellowcard - Childhood Eyes (★★★½): Zelfbewust met één voet in het heden en de andere in het verleden

Alsof je een oude vriend tegen het lijf loopt die je dacht nooit meer te zien, brengen reünies een vloedgolf van herinneringen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single William Ryan Key - "Brighton"

Toen in 2017 Yellowcard het einde aankondigde van hun twintigjarige carrière maakte zanger Ryan Key al snel duidelijk dat we nog van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.