Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “PRESSURE”

© Meeno

Je kan Machine Gun Kelly van veel betichten, maar bij het alias van Colson Baker zal het nooit snel saai worden. Enerzijds heb je zijn enorm explosieve persoonlijkheid die soms wel eens met wat egokantjes in een negatief daglicht komt te staan, anderzijds is er die zeer hardwerkende rapper die de laatste tijd geregeld een gitaar rond zijn nek hangt. Dat laatste zorgde mede voor een revival van poppunk bij een jong publiek en betekende bovendien de definitieve stap naar de grote zalen. Op een nieuw album hoeven we zo snel echter niet rekenen, daarvoor zit de agenda net iets te vol. Een losse single aan de vooravond van zijn Europese festivaltour kon er wel nog van af, al schiet zijn pistool wel een paar keer mis.

De patser in Machine Gun Kelly komt op “PRESSURE” nog eens bovendrijven en dat resulteert in een naar onze mening nogal wisselvallig resultaat. Even vooraf voor we een horde fans op ons dak krijgen: ja, hij kan rappen en ja, hij beschikt over een goede flow. Het schoentje knelt ‘m vooral aan de zeer generieke instrumental die ondanks de beatswitchs nogal vlak en matig geproduceerd aanvoelt. Ook zijn aantal pogingen om uit te halen naar collega’s, haters en consorten voelt nogal geforceerd aan en kan ons niet van de indruk ontdoen dat Machine Gun Kelly nodeloos op zoek gaat naar polemiek. De bars zijn met andere woorden terug en daar zullen de fans van het eerste uur zeer blij mee zijn, maar ons kan “PRESSURE” ook na een aantal luisterbeurten gewoonweg niet bekoren.

Machine Gun Kelly komt op zondag 18 juni naar Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf, alvorens op zaterdag 1 juli de oversteek te maken naar Rock Werchter.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk & Trippie Redd - "lost boys"

Samen melig doen; Trippie Redd en mgk kunnen dat. Een gezamenlijk project tussen de twee Amerikanen hing al een tijdje in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk - "don't let me go"

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Colson Barker, beter bekend als Machine Gun Kelly. Zeg niet langer Machine Gun Kelly, het is…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.