Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single young hoffi – “a drug to do”

Met zijn eerste drie singles wist young hoffi nog niet internationaal door te breken, maar in zijn eigen land maakte hij wel al naam in de hiphopwereld. De Duitser debuteerde vorig jaar en staat bekend om zijn redelijk speciale sound, aangezien hij veel invloeden uit andere genres in zijn beats verwerkt. Zo was zijn laatste single “NOW” eerder dromerig, terwijl hij op zijn nieuwste uitgave ons wil laten bewegen.

“a drug to do” bouwt langzaam op met een beatje en even lijkt het opnieuw een dromerig lied te zijn. Niks is minder waar, want al gauw voegt een stem zich toe aan die beat en krijgen we een danstrack te horen. Stilzitten is moeilijk, net zoals deze single achteraf uit ons hoofd krijgen trouwens. Toch kunnen we niet af van een bevreemdend gevoel dat boven de muziek hangt, een gevoel dat verklaard wordt in het tweede deel van dit nummer. “a drug to do” schreef young hoffi nadat zijn idool Mac Miller overleed. De Duitser gebruikt samples van een interview van Miller waarin hij het heeft over druggebruik. young hoffi mengt een zware boodschap met een dansbare sound en hoewel dat misschien een vreemde combinatie in, slaagt hij er wel degelijk in om een mooi eerbetoon aan Mac Miller te maken.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single young hoffi - "NOW"

München staat bekend voor zijn legendarisch Oktoberfest, hun internationaal gekende voetbalploeg en de Beierse tradities, maar het is ook de thuisstad van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.