FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Ratmosphere, Big Adviser en Eosine

De zomer lonkt, de festivals staan voor de deur en heel wat nieuw talent zet eerste stappen met concertjes hier en daar. Het beloven weer spannende zomermaanden te worden en daar willen wij met Dansende Beren alleen maar aan bijdragen. Samen met Bar Bricolage organiseren we de komende maanden vijf concertavonden, waar we de spannendste nieuwkomers in de kijker zetten. Dat we een goede speurneus hebben voor talent, blijkt uit de lange lijst van acts die we al programmeerden en die later de grote podia veroverden. Van Portland en Mooneye over Chibi Ichigo of Yung Mavu tot Meltheads of Peuk: in het verleden pronkten zij op onze affiches.

Op woensdag 24 mei trapten we onze concertreeks af met LIGHTSPEED, Neptune Bloom en Rosie Stuart. Op onze tweede editie, die doorgaat op donderdag 22 juni, ontvangen we de betoverende klanken van Ratmosphere, de Luikse dreampopgroep Eosine en zweverige folktronica van Big Adviser.

Een inkomticket is niet nodig, want onze concertavond is volledig gratis! Zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en mis geen enkel nieuws over deze muzikale avond.

Ratmosphere

Sinds haar winst bij het kansenparcours Sound Track, is het Brugse viertal Ratmosphere aan een heuse veroveringstocht begonnen, die hen tot nu toe vooral naar het buitenland bracht. Na tours door Europa met grote namen als Balthazar, Black Box Revelation, Warhaus en Jaguar Jaguar, is de band helemaal opgewarmd om zijn zomerse klanken vol groovy baslijnen en referenties naar kitscherige artpop op ons podium te brengen.

Facebook / Instagram / Spotify

Eosine

Enkele weken geleden bracht de Luikse dreampopgroep Eosine zijn debuut-ep Coralline uit, waarmee de bandleden meteen laten zien dat de grote podia lonken. Ze speelden dan ook een uitverkochte show op Les Nuits in de Botanique van Brussel en hebben in de zomer ook al festivals zoals Dour in hun agenda staan. In het Franstalige deel van België zijn ze al aan hun opmars bezig en maken ze al behoorlijk furore, waardoor we ontzettend blij zijn dat ze hun Vlaamse première bij ons vieren.

FacebookInstagram / Spotify

Big Adviser

Een mist van vreemde synthesizer-blieps, wazige samples, echo-gitaren, en creatieve drumgrooves is de basis voor deze koortsdroom. Op die manier beschrijft Stan den Heijer zijn eigen project Big Adviser. Wat hij daarmee precies bedoelt, laat hij op zijn debuut-ep The Collector horen, waar hij afwisselend naar de grootsheid zoekt in de subtiliteit en het bombast. We kunnen ons geen betere openingsact voor onze tweede editie inbeelden.

Facebook / Instagram / Spotify

Wil je zelf op ons podium staan? Schrijf je dan in via onze VI.BE kans en wie weet sta jij wel op een van onze volgende concertavonden.

1786 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen LIGHTSPEED, Neptune Bloom en Rosie Stuart

De zomer lonkt, de festivals staan voor de deur en heel wat nieuw talent zet eerste stappen met concertjes hier en daar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Big Adviser - "Bitter Pill"

Dat het conservatorium van Gent een kweekvijver voor gerenommeerde bands in de Belgische scene is, is lang geen geheim meer. Namen als…
LiveRecensies

Doodseskader + Kleine Crack @ Bar Bricolage: Gecontroleerde woede

Binnen het wereldje van de zwaardere muziek is Doodseskader geen nobele onbekende meer. Het palmares van Tim De Gieter en Sigfried Burroughs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.