FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

© CPU – Katrin Peeters

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop heeft zoals elk jaar een zeer uitgebreide affiche en daarvan kregen we de afgelopen maanden al een hoop mooie namen van te zien. Van onder andere Ethel Cain en Bazart op vrijdag, tot Joost en Limp Bizkit op zaterdag en uiteindelijk Foals en Florence + the Machine op zondag. Zoals altijd is het voor elk wat wils en ook tussen de nieuwe lading samen, 27 in totaal, zal iedereen wel iets terugvinden dat die zal smaken.

Eerst en vooral een kleine aanpassing in het Pukkelpopschema, want rapper Aitch zou normaal op zaterdag ten tonele verschijnen, maar komt nu al een dagje vroeger naar het festival. Ook op vrijdag zullen nieuwe namen als Asian Sal en Ava Eva (twee dj’s uit respectievelijk Antwerpen en Limburg) en Fatima Yamaha van de partij zijn. Voor de liefhebbers van techno is er die dag ook nog Len Faki. De dromerige indieklanken van Royel Otis, net als het nostalgische Rudeboy plays URBAN DANCE SQUAD feat. DJ DNA en Timmerman b2b Sara Dziri zullen ook present tekenen en als laatste nieuwe naam voor vrijdag heeft Pukkelpop nog Joyhauser (live) in petto, die live een indrukwekkende audiovisuele show naar aanleiding van zijn nieuw album MEMORO op poten gaat stellen.

Voor de liefhebbers van alternatieve punkmuziek is er op zaterdag een lokale act met Peuk en onze noorderburen worden vertegenwoordigd door het absurde Prins S. en De Geit. Ook Wunderhorse brengt zijn gitaren mee met een punk-Americana-indierock sound en de punkrockers van The Priceduifkes zullen ook trachten in de muzikale roos te schieten. Daarnaast zullen Aroh, Waltur b2b Lolita en BAVR voor wat donkere techno zorgen. Girls don’t Sync, een vrouwelijk dj-collectief, en Bambii, de eclectische Canadese dj en producer, zullen ook op vrijdag te aanschouwen zijn naast de meeslepende beats van Mankiyan en natuurlijk de Belgische drum-‘n-bass legend USED. De laatste nieuwe naam voor zaterdag is Dave Okumu & The 7 Generation, een muzikaal project van niet verbazingwekkend, Dave Okumu.

Het Pukkelpopweekend sluit zoals de meeste andere weekends af met zondag en die dag zal het bont allegaartje Crack Cloud en singer-songwriter Emmy d’Arc het tegen dan vermoeide publiek entertainen met hun muziek. Kafim nodigt het publiek nog eens uit op de dansvloer en ook Lefto Early Bird en Mab’ish zullen hun dansbaar ding doen. Die laatste is een cross-disciplinaire muziekkunstenares die zonder twijfel een boeiende set zal neerzetten. Als (voorlopig) laatste nieuwe naam rest er ons alleen nog onze vriend Brihang, die zijn ziel nog maar eens zal blootleggen met zijn Nederlandstalige en poëtische rapteksten op zijn enige Belgische festivalshow.

Pukkelpop 2023 vindt plaats van 17 tot en met 20 augustus. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van het festival. Alle reeds bevestigde namen vind je onderaan het artikel terug.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: The Aces – Aitch – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Asian SalAva Eva – Bazart – Billie Eilish – Blawan – BLUAI –Bob Vylan – boygenius – Brutus – DIRK. – DJ HEARTSTRING – Dorian Electra – Ethel Cain – Ezra Collective – Farrago – Fatima Yamaha – Froukje – Hannah Grae – Identified Patient – MEMORO by Joyhauser (Live) Len Faki – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Rolo Tomassi – Royal Otis – Rudeboy plays URBAN DANCE SQUAD feat. DJ DNA – sor – Timmerman b2b Sara Dziri – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – ZULU

Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – ArohBambiiBAVR – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Dave Okumu & The 7 Generations – Deijvuhs – Dry Cleaning – Fousheé – Girls Don’t Sync – Gotu Jim – Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Kanine– Limp Bizkit – Luude – Mankiyan – Meet Me @ The Altar – MUNA – Nabihah Iqbal – Nia Archives – Nothing But Thieves – Osees – PeukPrins S. en De Geit The Priceduifkes – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell – USED – Waltur b2b Lolita – Wunterhorse

Zondag 20 augustus: ADF Family – Anz – Bakar – Beartooth – Bonobo – Brihang – Charlie Sparks – Crack Cloud – Cordae – Deki Alem – Destroy Boys– Dropkick Murphys – Emmy d’Arc – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – Kafim – KennyHoopla – Kids With Buns – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Lil Tjay – Lefto Early Bird – Loyle Carner – Mab’ish – Macklemore – Mickael Karkousse – Mother Mother – Obongjayar – Oliver Malcolm – Partiboi69 – Pegassi – Reinier Zonneveld (Live) – Scowl – Teki Latex –The Amazons – The Killers – VTSS – XINK – Yung Singh – Zwangere Guy

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fun Lovin' Criminals @ De Roma: Vrijdagse vibes

De jaren 90-revival is al geruime tijd aan de gang en lijkt geen tekenen van vertraging te vertonen. Met zijn debuutalbum Come…
InstagramLiveRecensies

Brihang @ Ancienne Belgique (AB): Triomfantelijke heroverwinning

De komende dagen is de Ancienne Belgique een beetje een West-Vlaamse ambassade. Hij is naast woordenkunstenaar sinds kort ook tweevoudige vader en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prins S. en De Geit - "Goochelaar"

Het Nederlandse trio Prins S. en De Geit doet waar het goed in is: gekke teksten op stevige beats plaatsen. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.