Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gogol Bordello – “United Strike Back”

Dat Gogol Bordello het hart op de juiste plaats heeft wisten we al langer dan vandaag. Dat ze nu op de proppen komt met een benefietsingle om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen, zal dan ook weinigen verbazen. Deze single is een samenwerking met de organisatie Kind Deeds, die gewonde, Oekraïense verdedigers helpt om mobiliteit terug te krijgen met behulp van protheses. “United Strike Back”laat ook een aantal punklegendes horen. De lijst met gastartiesten op deze track is behoorlijk indrukwekkend en belooft een waar muzikaal spektakel.

Op “United Strike Back” horen we de bijdragen van Tré Cool (Green Day), Jello Biafra (Dead Kennedys), Joe Lally (Fugazi, The Messthetics), Roger Miret (Agnostic Front), Monte Pittman (Ministry), Sasha (Kazka) en Puzzled Panther. Met een samenstelling als deze is het geen verrassing dat de song een intense punkvibe heeft. Het nummer zelf heeft op het eerste gehoor misschien niet veel om het lijf, maar de gastvocals van Jello Biafra en Roger Miret voegen zeker een extra dosis energie en urgentie toe aan de track. Ook Green Day-drummer Tré Cool mept er niet naast.

Kortom, Gogol Bordello heeft met “United Strike Back” een punkrock-anthem afgeleverd dat niet alleen muzikaal bevredigend is, maar ook bijdraagt aan een belangrijke zaak. De resem gastartiesten neemt de groep hoogst waarschijnlijk niet mee, maar op zaterdag 3 juni mag je Gogol Bordello wel verwachten op de planken van De Roma. Dit belooft naar goede gewoonte een avond vol muzikale hoogtepunten en ongetemde energie te worden. Zet je dus schrap voor een avond vol opzwepende muziek en onvergetelijke momenten!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Day - Saviors (★★★½): De gebroken Amerikaanse droom in vijftien hoofdstukken

Drie decennia ver in zijn carrière heeft Green Day absoluut niks meer te bewijzen. Met Dookie zette het trio eigenhandig een punkrockrevival…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…
AlbumsRecensies

Gogol Bordello - Solidaritine (★★★): Aanstekelijke opkikker

Met de wereldwijde pandemie en recenter ook de ontwikkelingen in Oost-Europa (met bijhorend immigratiedebacle), stond het als een paal boven water dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.