Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Client_03 – “Corruption Tracker”

Client_03 is zonder twijfel één van de grootste muzikale enigma’s in de wereld van de electro. In 2019 bracht de in Engeland gebaseerde dj, waarvan we tot op heden nog steeds de identiteit niet weten, meerdere electro-tracks uit met strak gedesignde witte lettertypes en blauwe hoezen, en van die esthetische waarden werd intussen zelden afgeweken. Andere genres bleven totnogtoe ook grotendeels onverkend, met hier en daar een nummer waar het tempo soms hoger ligt zoals “Hope Repeater” of “progress_inhibitor“, maar daar blijft het dan meestal ook bij. Met “Corruption Tracker” gooit Client_03 het over een iets kalmere boeg, maar dat maakt de track daarom niet minder hard. Integendeel.

Doordat de discografie van Client_03 een sterk uniforme presentatie heeft op zowat elk vlak, heeft ook de desbetreffende muziek nog wel wat weg van iets AI-gegenereerd, maar dan met een veel sterkere nadruk op intelligente soundscapes dan artificiële. Er is namelijk een onmiskenbaar menselijke component aan de hele output verbonden, zij het dan wel in een binair jasje van nulletjes en eentjes. Op “Corruption Tracker” weerklinkt dit eveneens, en we volgen Client_03 hier wederom in een afdaling naar een digitale dystopie vol sinistere soundbytes. Er komt sporadisch ook mechanisch, gemanipuleerd stemgeluid in het nummer voor, wat in feite mooi bijdraagt aan de eerder vermelde, symbiotische dualiteit die typerend is voor de sound. Gooi daar nog wat chaotische herhaling tussen om de cijfermatige waanzin te onderstrepen, en je hebt een vintage Client_03 track als resultaat.

Compliance, de nieuwe ep van Client_03, wordt op 26 mei uitgebracht.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

18 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single No_4mat - "Vanilla Sky"

Mikhael Villegas, ofwel No_4mat, is al jaar en dag een virtuoso in visuele effecten, graphic design en VFX, maar achter de decks…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Josef Tumari - "NAJOT"

Halverwege maart mocht Sublimation, een collectief dat inzet op het steunen en promoten van Oezbeekse artiesten, pioniersgewijs hun eigen Boiler Room cureren…
LiveRecensies

Vitalic @ Trix: Net niet door de geluidsmuur

Al meer dan twintig jaar zoekt de Vitalic uit Dijon de grens op tussen techno, elektro en house. De Franse producer kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.