Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yusuf / Cat Stevens – “All Nights, All Days”

© Aminah Yusuf

Over een maand verschijnt met King of a Land eindelijk weer een nieuw album van Yusuf / Cat Stevens. Het vorige album met echt nieuw materiaal – het herwerkingsalbum Tea For The Tillerman 2 dus niet meegerekend – van de Britse singer-songwriter dateert namelijk al van zes jaar terug. Eerder kregen we van het aankomende album ook al de zomerse single “Take The World Apart” en het titelnummer “King of a Land“.

Met “All Nights, All Days” kiest de singer-songwriter deze keer voor een uptemponummer, dat bij de eerste luisterbeurt gewoon als een vrolijk liedje klinkt. De akoestische gitaren zijn sterk vertegenwoordigd en met regelmaat komt dezelfde elektrische gitaarlick ook voorbij. Echter zit er veel meer achter dan we eerst zouden denken, zoals we dat ook wel van de Brit gewoon zijn. De tekst staat namelijk bol van de maatschappijkritische zinnen. Zo heeft hij het onder meer over liegende politici en zingt hij ‘It’s rich tax the poor / It’s never less, it’s always more’. Yusuf / Cat Stevens slaagt er op “All Nights, All Days” in om een kritische boodschap te verpakken in een vrolijk en catchy liedje.

King of a Land verschijnt op 16 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yusuf / Cat Stevens - "Take the World Apart"

Ieder jaar is het uitkijken naar de bekendmaking van wie het ‘Legends slot’ mag invullen op Glastonbury. Dit jaar is dat Yusuf,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.