Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yusuf / Cat Stevens – “Take the World Apart”

© Aminah Yusuf

Ieder jaar is het uitkijken naar de bekendmaking van wie het ‘Legends slot’ mag invullen op Glastonbury. Dit jaar is dat Yusuf, die we voornamelijk kennen als Cat Stevens, maar zijn naam veranderde toen hij zich in 1978 tot de Islam bekeerde. Daarna verdween hij ook voor een dikke twintig jaar uit de muziekwereld, die hij inmiddels weer in de armen heeft gesloten. De Brit brengt dit jaar zelfs een nieuw album uit met King of a Land, dat op 16 juni verschijnt.

Met “Take The World Apart” krijgen we nu ook de eerste single van dat album en die klinkt zoals we van Yusuf gewend zijn. Het nummer opent met optimistisch geneurie en een vrolijk gitaartje, dat ons zelfs op een regendag een zomers gevoel weet te bezorgen. De warme stem van Yusuf draagt daar natuurlijk ook aan bij. Door de korte duur van het liedje weet het die sfeer ook makkelijk vast te houden, zonder dat het te overdreven wordt. “Take The World Apart” is een zeer fijne single, die je in no time een warm gevoel weet te bezorgen.

King of a Land verschijnt op 16 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

222 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.