Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace – “Brussels”

© Ewen Spencer

Het gebeurt niet vaak dat onze trotse hoofdstad wordt bezongen in een liedje, al zeker niet door iemand die niet over de Belgische nationaliteit beschikt. De Londense Master Peace vond in Brussel alvast voldoende inspiratie om er een heel nummer aan op te dragen. De Brit bracht dit jaar reeds een fijne ep uit en trok daarmee als voorprogramma van Nova Twins doorheen het Europese vaste land (uiteraard met een tussenstop in Brussel). Aan rust heeft Master Peace voorlopig geen behoefte en zo trok hij begin mei nog eens drie dagen naar ons land om het nummer van toepasselijke visuals te kunnen voorzien. Het resultaat krijgen we vandaag op ons bord en is een atypisch hiphopnummer dat geen hiphopnummer wil zijn.

Master Peace in een hokje duwen heeft eigenlijk überhaupt geen zin, want ook met “Brussels” kleurt hij met hartelust buiten de lijntjes. Een dreigende saxofoonsample blaast het nummer in gang en kleurt zo mee het scherpe begin. Al snel voegen zich scherpe drums en ruige gitaren aan het geheel toe en duwt Master Peace met zijn gekende zangstijl zijn stempel. Speciaal aan “Brussels” is dat het over geen enkele strofe beschikt, iets wat pas bij het aandachtig luisteren naar de tekst heel duidelijk wordt. De pre-chorus is zowat de assist, die Master Peace met een explosief refrein gewoon hoeft binnenkoppen. De Brit wil zichzelf graag verliezen in de lichten van Brussel en dat willen we vanaf vandaag ook weer vaker doen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace - "Shangaladang"

Recentelijk mochten we in Trix zien waar het jaren werk van Master Peace naartoe aan het leiden is. En dat is een…
LiveRecensies

Master Peace @ Trix Café: Een kort kunstje

Er wervelde gisteren een frivool briesje door het café van de Trix en dat had allemaal te maken met Master Peace. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace - "I Might be Fake" (feat. Georgia)

Goed nieuws: Master Peace heeft zijn debuutalbum aangekondigd. De Brit verenigt indiepop en gitaar-gedreven punk in een mengelmoes met een snufje hiphop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.