Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mellencamp – “The Eyes of Portland”

Het lijkt erop dat John Mellencamp aan een productieve periode begonnen is. Vorig jaar bracht hij met Strictly a One-Eyed Jack nog een sterke plaat uit en over drie weken verschijnt diens opvolger alweer. Voor Orpheus Descending baseert de Amerikaanse singer-songwriter zich, zoals de titel al doet vermoeden, op de Griekse mythologie. Eerder kregen we van dat album ook al de single “Hey God“, die alvast zeer veelbelovend is.

Ook op “The Eyes of Portland” stelt Mellencamp niet teleur. Zijn afgeleefde grafstem wordt vergezeld van een typische bluegrassinstrumentatie, waarbij het met name de slidegitaar is die ons kan bekoren. Tekstueel moet de singer-songwriter natuurlijk niets meer bewijzen, maar ook in zijn zeventigerjaren weet hij op zijn eigen manier de vinger op de wonde van het Amerikaanse volk te leggen. Hij is daarbij natuurlijk niet schuw van maatschappijkritiek en vraagt zich af hoe het komt dat er zoveel daklozen zijn in een land waar zoveel middelen zijn. “The Eyes of Portland” is daardoor een typisch John Mellencamp-lied en dat is natuurlijk altijd fijn.

Orpheus Descending verschijnt op 2 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mellencamp & Bruce Springsteen - "Wasted Days"

John Mellencamp en Bruce Springsteen zijn twee doorwinterde singer-songwriters die hun strepen inmiddels al dubbel en dik verdienden. Vandaag bewijzen ze samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.