banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mellencamp & Bruce Springsteen – “Wasted Days”

John Mellencamp en Bruce Springsteen zijn twee doorwinterde singer-songwriters die hun strepen inmiddels al dubbel en dik verdienden. Vandaag bewijzen ze samen waarom we hen nog niet aan de kant mogen schuiven als vergane glorie. Met “Wasted Days” kondigt Mellencamp zijn nieuwe album aan, dat verwacht wordt in 2022. Op drie nummers daarvan werkte hij samen met Springsteen, die een deel van de vocals en gitaar op zich neemt. Als de hele plaat zal klinken zoals dit voorsmaakje, staat ze nu al bovenaan ons verlanglijstje.

Al van bij de begintonen herkennen we de melodie van “Independence Day”, een sterk nummer van Bruce Springsteens legendarische album The River. De tekst die Mellencamp schreef, past perfect in het straatje van beide heren: the American dream versus de harde realiteit. Het lijkt wel alsof we een gesprek opvangen tussen twee mannen op leeftijd (met een pintje te veel op) aan de toog van een of ander bruin café: ‘How many summers still remain / How many days are lost in vain / Who’s counting out these last dramatic years / How many minutes do we have here?’. Aan hun stemmen is te horen dat ze niet meer van de jongsten zijn, maar net dat zorgt ervoor dat we hen blindelings geloven en volledig het lied ingezogen worden. Onze dag is allesbehalve verloren, dankzij deze verrassende down-to-earth samenwerking.

John Mellencamp: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Bruce Springsteen: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The War On Drugs - I Don't Live Here Anymore (★★★★½): Grote klasse

De tijd dat The War On Drugs een rammelende rockgroep was waarvan de albums klonken alsof ze met aftandse apparatuur waren opgenomen…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsRecensies

Michael Beach - Dream Violence (★★): Dynamiek gaat verloren in rammelend geheel

Michael Beach is een man van de wereld. De indierocker is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ontdekte tijdens zijn studies in Melbourne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.