Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE – “don’t call me pretty”

© CPU – Jan Van Hecke

In het TikTok-landschap barst het van de eendagsvliegen die het maar al te graag willen maken in de muziekwereld, maar vaak dus niet verder komen dan één grote hit. GAYLE is ondertussen druk bezig met bewijzen dat zij niet in dat rijtje thuishoort, want naast monsterhit “abcdefu” is ze nu al een mooi parcours aan het rijden. Zo fungeert ze tegenwoordig als een van de vele voorprogramma’s van Taylor Swift en gaat ze deze zomer op Europese tour met P!nk, waar ze tijdens haar setjes aantoont dat haar nog te verschijnen debuutplaat er eentje is om naar uit te kijken. Veel info is daar nog niet rond bekend, maar met “everybody hates me” kregen we wel al een eerste voorsmaakje dat kon bekoren. En ook het nieuwe “don’t call me pretty” valt best in de smaak.

Waar GAYLE op haar vorige single nog de kaart van de poppunk trok, neigt ze nu richting bombastische, melancholische pop. Toch ontbreekt het ook op “don’t call me pretty” niet aan een snedige riff en een strakke baslijn, al zijn het in z’n geheel toch vooral de grootse refreinen die de kroon spannen. De Amerikaanse haalt daarin een aantal keer ferm uit, waardoor ze niet alleen indruk maakt, maar ook nog eens een vorm van herkenbaarheid in het nummer weet te steken. Doe daar nog eens bij dat er hier en daar enkele subtiele poppy invloeden verwerkt zitten in de single, en je kan er weer donder op zeggen dat dit niet de laatste keer is dat we “don’t call me pretty” hoorden voorbijkomen. We hebben met andere woorden het laatste van GAYLE nog lang niet gehoord.

Op donderdag 29 juni staat GAYLE in de KluB C op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE - "everybody hates me"

Ergens hadden we gedacht dat GAYLE het zoveelste one-hit-wonder zou zijn dat een tijdje zou cashen aan de hand van TikTok, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.