Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE – “everybody hates me”

© CPU – Jan Van Hecke

Ergens hadden we gedacht dat GAYLE het zoveelste one-hit-wonder zou zijn dat een tijdje zou cashen aan de hand van TikTok, maar niets bleek minder waar. Toen we de Amerikaanse namelijk aan het werk zagen op Pukkelpop afgelopen zomer, toonde de achttienjarige zangeres ons dat ze veel meer is dan monsterhit “abcdefu“. Wij waren klaarblijkelijk niet de enigen die onder de indruk waren van haar kunnen, want sinds die festivaltournee won GAYLE tal van muziekprijzen en trekt ze binnenkort zelfs mee op tour met niemand minder dan Taylor Swift. Nu die grote shows wel heel dichtbij komen, zag de zangeres haar moment schoon om met een nieuw nummer op de proppen te komen.

Het nieuwe “everybody hates me” telt precies twee minuten en dus heeft GAYLE geen tijd om rond de pot te draaien. De vlam schiet met andere woorden meteen in de pan dankzij een donkere gitaarriff die de Amerikaanse begeleidt bij het zingen van de tracktitel. Er werd dus zeker en vast mosterd gehaald binnen het punkgenre, maar ook pop is vertegenwoordigd binnen deze single. Zo gaat het er in de strofes iets rustiger aan toe, maar over het algemeen voelt “everybody hates me” toch vooral aan als een paar rake klappen in ons gezicht. Deze single is met andere woorden het logische vervolg voor de carrière van GAYLE, want het ziet ernaar uit dat ze opnieuw een hitje te pakken heeft.

Op donderdag 29 juni staat GAYLE in de KluB C op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal & The Serpent & GAYLE - "kinda smacks"

Soms is de vraag niet of er een samenwerking komt, maar eerder wanneer ze er komt. Bij Royal & The Serpent en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GAYLE - "i don't sleep as good as i used to"

Uit de massale hoeveelheid aan artiesten die hun muziek promoot op TikTok, trok de Amerikaanse zangeres GAYLE het winnende lot. In een…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.