Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leah Kate – “Happy”

Eind vorig jaar stond Leah Kate in de Ancienne Belgique en bewees toen dat ze weet hoe ze moet performen. Toch lijken de meesten haar nog steeds te kennen van haar TikTok-hit “10 Things I Hate About You“. Niet dat dat per se slecht is, maar de vraag is hoe lang ze zich daaraan zal kunnen vasthouden. Tijd voor meer dus, want haar muziek begint een beetje repetitief te worden. Dat bewees ook Alive and Unwell, de ep die vorig jaar verscheen en op niet zoveel positieve kritieken kon rekenen. Als je jouw repertoire moet vullen met enkel liedjes waarin je constant jouw ex afkraakt, is dat toch wat bedenkelijk.

Hoewel “Happy” een vrolijke titel mag hebben, horen we hier bijna weer hetzelfde liedje, figuurlijk gesproken dan. Leah Kate kraakt wederom haar ex af, die een affaire zou hebben gehad. De single begint met een eerder duister klinkend pianodeuntje. De stevige beat die na een tijd de overhand neemt, zorgt ervoor dat “Happy” ook aanstekelijk klinkt. De poppy sound op zich klinkt over het algemeen wel leuk en redt het merendeel van het lied. Toch kunnen we het niet volledig waarderen omdat de Amerikaanse klinkt als een gefrustreerde puber door zinnen als ‘It makes me happy, so happy / To know you’ve been so sad’, waardoor haar originaliteit een beetje de mist ingaat. We hopen dat Kate ooit zal opgroeien, want qua sound zit alles eigenlijk oké. Nu nog enkel inhoudelijk en dan kan ze misschien echt doorbreken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Leah Kate @ Ancienne Belgique (AB Club): Van TikTok naar BeReal

Tegenwoordig duiken er meer en meer artiesten op die hun carrière te danken hebben aan TikTok. Ook Leah Kate behoort tot die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leah Kate - "Twinkle Twinkle Little Bitch"

De nieuwste generatie artiesten doet niet meer mee aan talentenjachten, maar breekt door sociale mediaplatformen zoals TikTok. Een goed voorbeeld hiervan is…
InstagramLiveRecensies

Madison Beer @ La Madeleine: Een adembenemend sprookje vol hartzeer

Het is bijna tien jaar geleden sinds de nu 22-jarige Madison Beer haar YouTube-account aanmaakte. Daar uploadde ze covers die zelfs de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.