Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunch – “Fridge Magnet”

© Brennan Bucannan

Wat ooit het Beloofde Land was voor de punkbeweging, is dat de laatste jaren opnieuw voor de postpunkrevival. In het Verenigd Koninkrijk zweren jonge lads nog steeds bij gitaren en liters gerstenat. Een nieuwe telg uit het wereldje is Lunch. Dit viertal houdt het qua bandnaam even simpel als de muziek. De eerste twee singles “Stevia” en “Hired Gurn” zijn namelijk schaamteloos overgenomen van Shame en consoorten. Niet dat we van een mug een olifant willen maken. Muziek die je leuk vindt, eerst proberen na te bootsen om daarna tot een eigen sound komen, is nu eenmaal het lot van duizenden artiesten en groepen.

Ook op “Fridge Magnet” gaat Lunch het warm water niet heruitvinden. De groovy baslijnen doen echter denken aan de Australische drinkebroers van The Chats. Alleen houdt Lunch het een stuk melodieuzer en daardoor ook ietwat verfijnder. Lunch kent daarbij de kneepjes van het vak om te weten hoe ze een postpunkhitje moet schrijven. We kunnen het herhalend refrein na twee luisterbeurten al meezingen en krijgen het nadien moeilijk uit ons hoofd. Desalniettemin is de concurrentie tegenwoordig bikkelhard en of Lunch ambities verder reiken dan de UK, is sterk afhankelijk van de goodwill van festivals als Left of the Dial. Het is immers niet zo dat Lunch plotseling een revelatie gaat worden want zoals eerder gezegd, ontbreekt het de band nog iets teveel aan creatief charisma.

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.