Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lambrini Girls – “Lads Lads Lads”

© Bridie Florence

Als erfgenamen van Bikini Kill en Le Tigre deinst Lambrini Girls voor niets of niemand terug. Het duo uit Brighton brengt punk op het scherpst van de snee met heel wat vleugjes humor. Achter al die zwartgalligheid steekt echter ook een bepaalde kritiek tegen de huidige gang van zaken in een nog steeds door mannen gedomineerde wereld. De statements die ze met hun eerste singles hebben gemaakt, zijn niet mis en die bundelen ze op 19 mei op een eerste ep genaamd You’re Welcome. Die lijn trekken ze met “Lads Lads Lads” nu door en dat zonder een blad voor de mond te houden.

Op “Lads Lads Lads” steekt Lambrini Girls de draak met de zogenoemde lads cultuur in het Verenigd Koninkrijk die volgens hen alleen maar draait om excessief drinken en vrouwen lastigvallen. Op een bedje van ruige gitaarriffs en loeiharde drums komt de boodschap die ze vertellen dubbel zo hard binnen. Hier en daar lijkt de band wel wat op Amyl and the Sniffers, wat vooral te danken is aan de gelijkaardige energie van Phoebe Lunny. Aan eigenheid ontbreekt het hen desondanks niet en je voelt aan alles dat Lambrini Girls nog veel te vertellen heeft. Laten we hopen dat dat in de nabije toekomst voor een steeds groter publiek kan.

Dit weekend staat Lambrini Girls op Badlands in Gent. Deze zomer staan ze op Dour (16/7), Micro Festival in Luik (4/8) en het Absolutely Free Festival in Genk (5/8)

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
LiveRecensies

All Access @ Les Nuits Botanique: De sleutel van de toekomst

Voor het eerst in de geschiedenis van Les Nuits Botanique werd er in het festival een festival georganiseerd. Op zaterdag 4 mei…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.