Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Better Lovers – “30 Under 13”

© James Hartley

Toen Every Time I Die in het begin van 2022 aankondigde er een punt achter te zetten, waren vele fans in zak en as. Meer dan twintig jaar lang bivakkeerde de Amerikaanse metalcoreband in de hoogste rangen van het genre, maar door de exit van frontman Keith Buckley verloor de groep zijn kapitein en viel het uit elkaar. Zoals vaak gebeurt bij bands die zo lang bij elkaar zijn geweest, kwamen de overgebleven leden terug bij elkaar om het nieuw project Better Lovers op te richten. Dit keer zonder gitarist Andy Willams, die zich ging concentreren op het show-worstelen, en de eerder genoemde Buckley, maar met de The Dillinger Escape Plan-zanger Greg Puciato en de legendarische producent Will Putney als slaggitarist.

Vandaag heeft Better Lovers hun debuutsingle “30 Under 13” uitgebracht, waarmee ze de wereld voor het eerst laten kennis maken met hun nieuwste geesteskind. In iets meer dan vier minuten gaat het nummer alle kanten op: van het schreeuwerige begin tot de schurende gitaren, en van de verrassend originele drumfills tot de brute breakdown. “30 Under 13” probeert alle genre-trucjes uit, wat op sommige momenten tot een iets te volle sound leidt. Wat ons ook opvalt, is dat de zangkunsten van Puciato, sinds het einde van The Dillinger Escape Plan, er zeker niet minder op geworden zijn. Zijn krachtige en bekwame zangprestaties brengen ons terug naar zijn hoogtijdagen aan het begin van deze eeuw en stillen onze honger die The Dillinger Escape Plan heeft achtergelaten. We zijn benieuwd naar wat de toekomst voor Better Lovers zal brengen, maar voor ons is de eerste impressie meteen een voltreffer.

Shows zijn nog niet aangekondigd, maar wat ons betreft mag Better Lovers zo snel mogelijk de oversteek richting Europa maken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Dillinger Escape Plan, Nova Twins en meer naar Lokerse Feesten

Terwijl de Lokerse Feesten langzaam haar tiendaagse programma begon te vullen met iconische en veelbelovende artiesten uit diverse genres, bleef het opvallend…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…
AlbumsRecensies

Fit For An Autopsy – Oh What the Future Holds (★★★★): Een baksteen in je gezicht

De geniale producer Will Putney is geen vreemde in de metalwereld. Thy Art is Murder, Norma Jean, Knocked Loose, Gojira en Every…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.