Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Murdock & The Subs – “Multiply”

Als twee niet te omzeilen namen in het Belgische dancelandschap lieten drum-‘n-bassproducer Murdock en de electro-technogroep The Subs al meerdere culthits ontsnappen uit hun studio’s. Murdock breekt potten als drijvende kracht achter Rampage; deze zomer transformeert het Kristalpark in Lommel opnieuw vier dagen tot hét drum-‘n-bass- en dubstepwalhalla, en host hij met Rampage twee dagen een eigen stage op Tomorrowland, terwijl zijn concept deze maand nog voor het eerst de Duitse grens oversteekt. The Subs kan je dan weer kennen van hun post-corona-anthem “I Want To Dance Again”, tevens ook het feestconcept waarmee de groep al het Sportpaleis en Kompass Klub vulde.

Samen met The Subs-frontman Jeroen “Papillon” De Pessemier kroop Hans “Murdock” Machiels de studio in, met als resultaat een bondig samenraapsel van allerlei invloeden. “Multiply” is gebouwd rondom een citaat van Hunter S. Thompson, Murdocks favoriete schrijver en belichaming van het hedonisme: ‘Too weird to live, too rare to die’, klinkt het. Muzikaal introduceren de drums – die niet zo’n verre familie zijn van die van “Rock It” van Sub Focus – de creatie. Na een eenvoudig, snel ineen gebokst beatje als eerste drop worden de dreunen van Murdocks “Start A Rampage” gerecycled in de break. Finaal horen we dan toch het verwachte en vertrouwde drum-‘n-bassritme, dat de track een professioneler randje toebedeelt dan de simplistische eerste climax. Voorzien van de nodige modificaties overschaduwt Papillons stem de drop en zo krijgen we uiteindelijk een nummer dat mooi aansluit bij zowel de sets van The Subs als die van Murdock, al zullen ze live misschien wel elk een andere passage selecteren uit het al niet zo lange “Multiply”.

Murdock speelt op 20 mei in Trix op Liquicity Antwerp. Op 1 juli, kan je hem vinden op vertrouwde stek Rampage Open Air in Lommel en op 21 en 28 juli host hij met Rampage de The Rose Garden-stage op Tomorrowland. The Subs kan je dan weer aan het werk zien op 29 april, wanneer ze met “I Want To Dance Again” Ampere in Antwerpen overnemen.

Murdock: Facebook / Instagram / Website
The Subs: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Rampage 2024 (Dag 2): Missie voltooid

Vrijdag zagen we al de aankondiging dat we in 2025 opnieuw terechtkunnen in het Sportpaleis voor Rampage, maar voordat we daar aan…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Murdock: 'Door de keihard evoluerende techniek kunnen we de Rampage-bezoekers elk jaar opnieuw omverblazen'

Het jaar is nog niet eens zo ver gevorderd, maar voor dj-producer en Rampage-oprichter Murdock moet er al heel wat mislopen opdat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Amber Broos & The Subs - "The Pulse" & "The Future"

De rave kent de laatste tijd alsmaar meer hoogdagen in België, want na Charlotte De Witte en Amelie Lens is Amber Broos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.