Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner – “Daylight”

Wie nog nooit op TikTok heeft gescrold, hoorde hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit de naam David Kushner. Voor de anderen onder ons was het onmogelijk hem te ontwijken. De Amerikaan heeft nog maar één ep uit en toch al miljoenen fans. Nummers als “Mr. Forgettable” en “Miserable Man” zijn grote TikTok hits, maar daarbuiten heeft hij in ons Belgenland nog geen grote bekendheid bereikt. Hij is fan van onder andere Bon Iver, Hozier, The Lumineers… en die invloeden zijn dan ook hoorbaar in zijn muziek. Momenteel is Kushner samen met Dean Lewis op tour, tijdens de optredens als voorprogramma toont hij aan dat hij klaar is voor nog groter succes. Zijn nieuwe single “Daylight” wordt al sinds januari geteased op TikTok waardoor vele fans bang waren dat ze het al te vaak gehoord zouden hebben eens het nummer effectief uit is. We kunnen je alvast vertellen dat dat bij ons zeker niet het geval is.

Voor het grootste deel van het nummer krijgen we enkel Kushners stem en een piano te horen, maar dat blijkt dan ook voldoende. In de strofes horen we pure emotie in zijn stem wat ervoor zorgt dat het lied nog meer tot ons doordringt. In het refrein werkt hij met meerdere stemlagen waardoor er toch wat variatie in het nummer zit, want met enkel piano en een stem kun je op een nummer als dit nu ook weer niet zoveel zots doen. Kushner probeerde via sociale media ook enkele keren Hozier te bereiken om mee te zingen op het lied. Dat is niet gelukt, maar wie uiteindelijk wel meewerkte aan het nummer is Rob Kirwan, de producer van Hoziers “Take Me To Church”. We hebben lang op “Daylight” moeten wachten, maar het was het zeker waard. Deze single zou wel eens voor een grotere doorbraak buiten TikTok kunnen zorgen. Hoe dan ook is David Kushner een naam waar we nog van zullen horen in de toekomst.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner - "Dead Man"

Wie nog nooit eerder van David Kushner hoorde, heeft de afgelopen maanden hoogstwaarschijnlijk zijn radio niet aangezet. Na veel succes op TikTok…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hozier - Unreal Unearth (★★★½): Dante's soundtrack door de hel

De grote vriendelijke reus, zo kunnen we de Ierse muzikant Hozier wel noemen. Maar laat je niet misleiden door zijn looks, eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.