Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloudsurfers – “Contradicting Medication”

De onvoorspelbare garagepunk van Cloudsurfers groeide in Nederland uit tot een waar fenomeen. Na een geslaagd 2022, waarin de band onder meer op Paaspop en Eurosonic zijn vurige en bezweette creaties mocht laten weerklinken, keert het vijftal dit jaar sterk terug. Dit najaar verschijnt namelijk hun tweede langspeler en daarvoor werkten de uit Nijmegen afkomstige muzikanten samen met niemand minder dan Michael Badger, die ook al achter de knoppen kroop voor King Gizz & The Lizard Wizzard. “Contradicting Medication” is de volgende single die we van de plaat te horen krijgen en ook hier moet het langs alle kanten knallen.

Van nul naar honderd in zo weinig mogelijk tijd, dat lijkt de uitdaging te zijn die Cloudsurfers zichzelf vooropgesteld had bij het maken van deze song. Een explosieve drumpartij zorgt ervoor dat alles wat niet ijzersterk in de grond staat in het rond vliegt en ook de rauwe stem van zanger Thom Liesting duwt ons richting de inmiddels welbekende moshpit. In amper drie minuten tijd maken we een ritje op een nogal turbulente rollercoaster waarmee Cloudsurfers eigenlijk vooral heel luid wil zeggen: hier zijn we! Liefhebbers van het stevigere werk moeten niet verder zoeken, hier staat een band die de randjes opzoekt en een gore portie energie niet schuwt. In tegenstelling tot de algemene sfeer van de song ziet de toekomst er voor de band wel rooskleurig uit, zo getuige ook hun tourschema voor de komende maanden.

Subhuman Essence, de tweede langspeler van Cloudsurfers, komt uit op 15 september. Op 6 oktober stelt de band hun nieuwe plaat voor in V11 te Rotterdam, op 13 oktober in Ekko in Utrecht en een dag later in Hedon te Zwolle. Het thuisfront moet echter tot 23 december wachten voor een show in Doornroosje. Op 5 januari sluit de band zijn tour af in Paradiso, Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Cloudsurfers @ Trix (Bar): Surfen op Formule 1-tempo

Ook in Nederland is er een bruisende muziekscene en een band die we daar al een tijdje in de gaten houden, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloudsurfers - "Cheap Cocaine"

We volgen Cloudsurfers uit Nijmegen al een tijdje, maar toch was het alweer van 2021 geleden dat de band een teken van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.