Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pale Puma – “Cigarette Still Burns”

© Lisa Brammer

Pale Puma is het geesteskind van de Amsterdamse Django Duijns, maar kreeg al snel zijn finale vorm als band. Samen vuren ze dromerige indiepop op de wereld af waarbij de melodie centraal staat. Pale Puma voert een pleidooi om open te zijn voor alternatieve belevingen van de werkelijkheid en verpakt dat in een soort van coming of age-muziek. Wat we daaronder moeten verstaan, krijgen we voor het eerst te horen op “Cigarette Still Burns”, de debuutsingle van de band. Dit najaar zou dan een volwaardige langspeler moeten verschijnen die Haunted By Dreams That Were Never My Own zal heten.

Een sfeervolle gitaarpartij trekt “Cigarette Still Burns” meteen op gang, waarna we zowaar in een tijdsmachine plaatsnemen. De stem van Django hult het geheel in warme kleuren en weet een nostalgisch gevoel te creëren. De song kabbelt op een aangenaam tempo verder terwijl we door oude herinneringen bladeren. “Cigarette Still Burns” gaat over het eerlijk blijven naar jezelf toe en de druk van buitenaf de baas blijven, waarmee de band ook actueel blijft. Pale Puma brengt met deze debuutsingle alvast een fijne song naar buiten die in ons hoofd in een soort loopje terechtkomt. Het hoeft dan ook niemand te verbazen wanneer we uren later plots het refrein van “Cigarette Still Burns” lopen te neuriën.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Festivalnieuws

Left of the Dial maakt programma compleet met o.a. Whispering Sons, Eosine, Girl Scout en meer!

De festivalzomer komt tot haar einde en dat betekent dat het concertseizoen binnenkort weer op gang komt. In dat concertseizoen is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.