Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Henry Moodie – “eighteen”

© CPU – Toon Miermans

Op TikTok wist Henry Moodie al een groot aantal volgers te verzamelen. Dit deed hij niet enkel door zelf singles uit te brengen, maar voornamelijk door covers van bekende artiesten erop te plaatsen. Met zijn eigen muziek debuteerde hij pas vorig jaar met “you were there for me” en vorige maand bracht hij dat, samen met nog andere muziek, live als voorprogramma van Mimi Webb in La Madeleine. Helaas viel die passage wat tegen, want zonder autotune blijkt zijn stem toch niet zo top te zijn. We vragen ons dan ook af of zijn nieuwste single live wel goed zal klinken.

Op het eerste gehoor lijkt “eighteen” wel geschikt te zijn voor een concert. Het is een typisch feelgood-nummer met een meezingbaar refrein. Er wordt daar rustig naar opgebouwd met een zachte gitaar en Moodie’s kalme stem. Tijdens dat refrein voegen drums zich toe aan het geheel en klinken de gitaren iets steviger. De tekst is niet zo heel moeilijk, wat ervoor zorgt dat de single al na een eerste luisterbeurt zich makkelijk in ons hoofd weet te nestelen. Deze aanstekelijkheid zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Henry Moodie op TikTok nog enkele fans zal vergaren, al is de vraag of hij buiten dat medium ook mensen zal aanspreken. Wij denken dat dit lied even snel weer uit ons geheugen zal verdwijnen als het erin is gekomen.

Facebook / Instagram / Twitter / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lauren Spencer-Smith @ Ancienne Belgique (AB): Overvolle TikTok-pallooza

Negentien jaar en al zalen volledig kunnen uitverkopen. Niet iedereen kan het, maar de jonge Britse zangeres Lauren Spencer-Smith is er eentje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.