Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings – “Can I Jump?”

Het is reeds van 2019 geleden dat de Britse singer-songwriter Freya Ridings doorbrak met haar debuut-ep You Mean The World To Me, met de tot op vandaag meest gekende hits “Lost Without You” en “You Mean The World To Me”. Echt nieuw waren deze nummers in de tijd niet, gezien deze reeds op haar livealbum van 2017 Live at St Pancras Old Church het licht zagen. Na haar werkelijke debuutalbum Freya Ridings was het lang stil rond de zangeres met uitzonderingen van haar covers die ze op haar YouTube account plaatste. Begin januari was het tijd voor verandering en kondigde ze met “Weekends” en “Face In The Crowd” de komst van haar tweede langspeler Blood Orange aan die we op 28 april mogen verwelkomen. Vandaag brengt Ridings met “Can I Jump?” een derde voorsmaakje van wat we mogen verwachten eind april.

“Can I Jump” start zoals we gewoon zijn van Ridings op haar vertrouwde piano waarop al snel de krachtige en goed beheerste stem van de zangeres volgt. Op muzikaal vlak moet je geen verrassingen of nieuwigheden verwachten, maar krijgen we een piano-based popnummer zonder enige echte uitbarsting. Waar haar meest gekende nummers een zeer emotionele boodschap en sfeer met zich meedroegen, is het duidelijk dat ze hier haar boodschap iets positiever naar voor wilt brengen. Ze vraagt haar geliefde of ze die sprong in het diepe mag maken richting een mooie toekomst, ondanks de angsten en onzekerheden die verbonden zijn met nieuwe relaties. Het is een zoet, lief liefdesnummer dat door de nachtegalenstem van Ridings niet slecht in de oren klinkt. Het is dan ook niets nieuws, maar het is zeker niets slechts.

Blood Orange, de tweede langspeler van Freya Ridings, mogen we op 28 april verwachten.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

94 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Perfect"

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Weekends"

De Britse nachtegaal Freya Ridings brak met haar single “Lost Without You” en debuutalbum Freya Ridings helemaal door. Haar album werd inmiddels meer…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.