Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ – “4EVA” (feat. Pharrell Williams)

© Lucas Creighton

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam zochten de twee het duidelijk niet te ver, want het album verschijnt gewoon onder de ‘originele’ artiestennaam KAYTRAMINÉ. Een samenwerking van dergelijke omvang is trouwens al meer dan een decennium in de maak. In het verleden leende KAYTRANADA bijvoorbeeld hier en daar al eens zijn producerskills aan de westcoastrapper. Voor we het complete resultaat binnen een maand krijgen, warmen ze hun fans alvast op met het catchy “”4EVA”

De eerste single van KAYTRAMINÉ klinkt exact zo als we die verwachten en dat is in deze context best wel een compliment. Beide artiesten slagen er immers in elkaars sterktes uit te spelen en eigen te blijven aan zichzelf en tegelijk ook het nieuwe niet te schuwen. Enerzijds is er die goede flow van Aminé waar je als luisteraar snel in wordt meegezogen en anderzijds is er de leuke en toch wel ook wel funky beat uit de koker van KAYTRANADA. En dan is er uiteraard ook nog een opmerkelijke passage van pionier Pharrell Williams op “4EVA”. Met een bewerkte stem nam hij het uit een repetitieve zin bestaande refrein voor zijn rekening, maar dat blijkt meer dan genoeg om het nummer nog eens van een nieuwe dynamiek te voorzien. Met “4EVA” mikt KAYTRAMINÉ meteen hoog!

Aminé: Twitter / Instagram / Tik Tok
Kaytranada: Twitter / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAYTRANADA – “Drip Sweat” (feat. Channel Tres)

In veel uithoeken van de muziekwereld wordt KAYTRANADA aanzienlijk geliefd en gerespecteerd. De Haïtiaans-Canadese muziekproducent jongleert met verschillende genres zoals r&b, funk…
AlbumsRecensies

Mach-Hommy - #RICHAXXHAITIAN (★★★★½): Ongrijpbaar op alle vlakken

Sommige artiesten doen er alles aan om de spotlights op te zoeken, anderen vertoeven liever wat in de luwte en komen vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.