Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucinda Williams – “New York Comeback” (feat. Bruce Springsteen & Patti Scialfa)

Binnen de Americana-scene wordt Lucinda Williams als een absolute legende beschouwd. De singer-songwriter draait al ruim veertig jaar mee en heeft in die tijd veertien studioalbums uitgebracht met eigen materiaal. Verder bracht ze in 2020 ook zes albums uit waarop ze liedjes van onder meer Tom Petty en Bob Dylan covert onder het project Lu’s Jukebox. Het is duidelijk naar wat voor artiesten Williams opkijkt. Met Bruce Springsteen maakt een van haar grote helden zijn opwachting op de eerste single van haar aankomende album Stories from a Rock N Roll Heart, dat op 30 juni verschijnt. Natuurlijk moet daarbij ook gezegd worden dat The Boss net zoveel opkijkt naar Williams en wij begrijpen waarom.

“New York Comeback” opent met vrij voorzichtige elektrische gitaren en een steady drumbeat, wat een archetypische Nashvillesound oplevert. De stem van Williams klinkt vrij broos, waardoor ze met haar stem ook veel emotie weet over te brengen. In het refrein komt daar ook nog eens de stem van Springsteen en Patti Scialfa (vrouw van en lid van The E Street Band) bij en dat levert zeer fraaie harmonieën op, die op hun beurt ook voor een bepaalde aanstekelijkheid zorgen. De single wordt ook nog opgeleukt door een ferme gitaarsolo die het stramien weet te doorbreken. Zo wordt het lied op geen enkel moment te eentonig -wat wel eens het geval kan zijn bij soortgelijke producties- en kunnen we spreken van een meer dan geslaagde single.

Stories from a Rock N Roll Heart verschijnt op 30 juni. Het is de eerste plaat van Williams na het krijgen van een hartinfarct in 2020. Naast Bruce Springsteen en Patti Scialfa kan je op die plaat ook samenwerkingen met Tommy Stinson, Angel Olsen en Margo Price horen.

Facebook / Instagam / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Bruce Springsteen & The E Street Band naar Festivalpark Werchter in 2024!

Voor wie deze zomer TW Classic met Bruce Springsteen & The E Street Band gemist zou hebben, of wie The Boss en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Gaslight Anthem - History Books (★★★½): Veilig begin van een nieuwe geschiedenis

The Gaslight Anthem is terug na een afwezigheid van een kleine tien jaar. Hun laatste wapenfeit uit 2014 heette Get Hurt en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.