Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ellie Goulding – “Cure For Love”, “Love Goes On”, “Higher Than Heaven” & “Midnight Dreams”

Na enkele jaren van wegdeemsterende populariteit lijkt dit het jaar te worden waarin Ellie Goulding weer volop de schijnwerpers opzoekt. De voorbije maanden zat de Britse in elk geval niet stil. Zo bracht ze reeds vier singles uit van de aankomende langspeler Higher Than Heaven en scoorde ze in samenwerking met Calvin Harris een bescheiden hit in de vorm van “Miracle”. Of de comeback van Goulding effectief een miraculeuze terugkeer naar de hitlijsten en grote podia zal worden, kunnen we uiteraard nog niet in de glazen bol ontwaren, maar er is duidelijk vertrouwen vanuit het kamp van de zangeres. Getuige daarvan zijn de zomaar eventjes vier nieuwe singles die vandaag uitgebracht worden om het pad te effenen voor haar grote comebackplaat.

“Cure For Love” gaat voor instant herkenbaarheid door enkele pianonoten meteen te laten vergezellen door het herkenbare stemgeluid van Goulding; een troef die ze uiteraard ook nu weer handig uitspeelt. De aanloop naar het speelse refreintje is er eentje van opbouwende vocalen die leuk contrasteren met de synthpop van de rest van het nummer. “Love Goes On” is vergelijkbaar, maar springt in het oor dankzij de zweverige vocals die fijn samengaan met het dansbare karakter van het nummer.

“Higher Than Heaven” leent zijn titel aan het album en we kunnen nu al horen waarom. Het is een hit in wording die drijft op een oorwurm van een refrein waar de stem van Goulding in schittert. Het is een simpele popsong, maar wel eentje die blijft hangen. “Midnight Dreams” tenslotte, weet dan weer de aandacht te grijpen met een intro die zo uit het boekje van Harry Styles lijkt te komen. Het nummer versmelt echter al snel weer tot het beproefde recept dat de vier singles gemeen hebben. Vlotte dansbare pop dus, die naar een wat hoger niveau getild wordt door de sterke vocalen van Ellie. Met haar nieuwe album gaat Goulding duidelijk niet voor de originaliteitsprijzen, maar dat ze nog steeds hitgevoelige pop weet af te leveren toont ze met deze singles in elk geval aan. Als visitekaartje voor haar nieuwe album kan deze worp in elk geval tellen.

Higher Than Heaven verschijnt op 7 april. Op zaterdag 17 juni staat ze op een hopeloos uitverkocht Werchter Boutique. Op 31 oktober is het prachtige Koninklijk Circus in Brussel aan de beurt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ellie Goulding @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Sluimerende hitjesshow

Het is al enige tijd geleden dat Ellie Goulding de hitlijsten in vuur en vlam zette met nummers als “Burn”, “Love Me…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2023: De roze loper uitgerold

Het moment dat de poorten aan de Haachtsesteenweg voor het eerst opnieuw openen en tienduizenden muziekliefhebbers eindelijk terug de bekendste weide van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ellie Goulding - Higher Than Heaven (★★★): Van hemels tot herhalende herhaling

Je hebt van die artiesten die voor de release van hun album amper singles uitbrengen, zoals Miley Cyrus onlangs met Endless Summer Vacation…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.