Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese – “Florence”

© Aria Shahrokhshahi

Matt Maltese is een Brits-Canadese singer songwriter die vaak gekarakteriseerd wordt door een melancholische en licht cynische tekst, die vergezeld wordt door een mooi piano- en zangspel. Malteses ultieme voorbeelden hiervan zijn debuut-ep “In a New Bed”, of de ballads “Even if It’s a Lie” en “As the World Caves In”. Maltese bracht al enkele ep’s en drie platen uit, waaronder de laatste Good Morning It’s Now Tomorrow pas twee jaar geleden. In 2020 kwam hij laatst naar België als voorprogramma van Tom Rosenthal. “Florence” zal te horen zijn op Malteses volgende album Driving Just To Drive dat uitkomt op 28 april.

De singer-songwriter bracht vandaag zijn nieuwe single “Florence” uit. Vreemd genoeg begint het nummer met een gelukkig deuntje, wat we in eerste instantie niet gewoon zijn van Maltese, maar hij pakt het aan op zijn eigen manier. De piano speelt nog steeds een prominente rol zoals dat het geval is in al zijn songs, maar later in “Florence” komen koperblazers het samenspel vergezellen, wat voor een extra uitgelaten gevoel zorgt. De zanger beleeft een roadtrip down memory lane tijdens een concert van een zekere Florence. Heel leuk zou zijn als hiermee de dromerige Florence Welsh bedoeld wordt, maar dat blijft gissen. Al bij al is “Florence” een goed nummer met een aanstekelijk deuntje, maar mede dankzij de wat oppervlakkige tekst is het geen baanbrekende vernieuwing. Maltese schittert nog steeds het meest tijdens een date met zijn piano. Hopelijk krijgen we dat nog te horen op zijn nieuwe album binnenkort.

Voorlopig staan er nog geen data in België of Nederland op zijn tourlijstje, maar fingers crossed!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
LiveRecensies

Matt Maltese @ Botanique (Museum): Hartige serenades

Lange tijd had je het gevoel dat het talent van Matt Maltese wat onderbelicht bleef, tot zijn muziek de ronde begon te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.