Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single rainbow frog biscuits – “Hide Behind”

Vorig jaar verscheen Amber Louise, oftewel rainbow frog biscuits, op onze berenradar met “It’s All Fake Anyway“. Hoewel de Britse met een handvol aan singles nog niet zoveel streams wist te verzamelen, kon ze wel al meer dan een miljoen volgers op TikTok verkrijgen. Hun fanbase is dus groeiende, net zoals hun discografie. De betekenis van de persoonlijke liedjes slaan dan ook voornamelijk aan bij de generatie die actief is op TikTok, wat waarschijnlijk ook bij deze nieuwste single het geval zal zijn.

De schoonheid van “Hide Behind” zit in de eenvoud van de single. Doorheen de strofes horen we enkel rainbow frog biscuits zingen met een achtergrondkoortje en een simpele gitaar. Die eenvoud zorgt ook voor een zekere aanstekelijkheid, want één keer beluisteren is genoeg om het gevoel te hebben dat we het al uit ons hoofd kennen. Fans van de Britse weten dat niet alleen de sound van Amber Louise belangrijk is, maar dat de nadruk vooral op hun teksten ligt. Dit nummer spreekt eigenlijk voor zich: de zangeres zingt over een persoon die hun ware aard eigenlijk verbergt onder een figuurlijk masker en zij wil daaronder kijken. Toch blijft bij ons voornamelijk de sound hangen, want hoewel de strofes redelijk simpel opgebouwd zijn, zorgen meerdere instrumenten zoals drums voor iets meer sfeer tijdens het refrein. Hoewel “Hide Behind” zeer aanstekelijk is, betwijfelen we of deze single het aantal streams van rainbow frog biscuits zal doen stijgen.

Facebook / Instagram / Website / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single rainbow frog biscuits - "It's All Fake Anyway"

De kans is groot dat rainbow frog biscuits een naam is die onbekend in de oren klinkt. Het alterego van Amber Louise…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.