Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single venbee – “Gutter”

© Connie Swift

Ze draagt het liefst buckethats en tracksuits, maar niet alleen haar kledingstijl is behoorlijk kenmerkend bij venbee. De 22-jarige, rijzende ster uit het Britse Chatham veroverde met haar single “Messy In Heaven” de hitlijsten in haar thuisland en scoorde ook in België een echte radiohit met deze door drum-‘n-bassgeïnspireerde track. De diepe bassen en opzwepende drums zijn de belangrijkste kenmerken van haar muziek, waarmee ze nu al een grote naam in nabije toekomst kan worden. De nieuwe release kan daar in ieder geval toe bijdragen, want ook daarop presenteert de artieste zich meesterlijk.

Op “Gutter” start vendee in de eerste strofe nog rustig, maar bouwt ze vanaf het refrein meteen op richting een eerste climax met de strakke drum-‘n-bassbeats van Whyjak & Litek (Central Cee, Ardee) en Shapes (Bru-C). Het opvallendste aan het nummer is echter de bridge voor elk refrein, waar de zangeres haar Britse accent heerlijk uitspeelt en het refrein met een echt charmeoffensief inluidt. De hele single zit muzikaal in hetzelfde vaarwater als haar doorbraakhit “Messy In Heaven”, maar klinkt toch ook anders door een verschillende sfeeropbouw. venbee is met “Gutter” nog een stapje dichter bij haar finale doorbraak.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee - "No Man's Land"

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview venbee: 'Ook als the next big thing moet je elke dag vechten voor je plaats’

Een dik jaar geleden postte Erin Doyle een video op haar TikTok-profiel waarin een eerste versie van debuutsingle “low down” te horen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.