Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lao Gan Ma – “The Honey Badger”

Nadat Lao Gan Ma twee jaar geleden hun debuutalbum Bolingo uitbracht, bleef het even stil rond de groep, althans zo leek het. Want hoewel ze vorig jaar niks uitbracht, bleef ze verder werken aan nieuwe muziek. De Belgische band ontleent hun naam aan een Chinese chilisaus, wat eigenlijk wel toepasselijk is voor hun muziek want net zoals de saus, maakt Lao Gan Ma een mix van verschillende genres. Zo behoren tot hun ingrediënten onder andere jazz-elementen, Congolese ritmes en soul. Voor hun nieuwste uitgave lieten ze zich inspireren door een pittig beestje.

“The Honey Badger”, oftewel de honingdas, streeft zijn doel na zonder zich daarbij te laten tegen houden door obstakels. Een mooie mindset bij een even mooi nummer. De single telt vijf minuten en een half, maar verveelt geen seconde. Lao Gan Ma bouwt in het begin wat op, om dan telkens andere instrumenten naar voren te schuiven. Deze worden afgewisseld met intermezzo’s van de blazers, terwijl de drums van het hele lied een mooi geheel maken. “The Honey Badger” is, net zoals de Chinese saus, een mengelmoes aan instrumenten en toch past alles bij elkaar als een complete puzzel. Wij zijn alvast benieuwd wat we nog meer van het zestal kunnen verwachten.

Lao Gan Ma houdt vandaag (10/03) een single release party in de Concertzaal van ’t Trefpunt te Gent.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Black Classical Music" (feat. Venna & Charlie Stacey)

Eind februari kondigde CORE aan dat ook Yussef Dayes een plaatsje kreeg op de affiche van het festival. De drummer bracht al…
InstagramLiveRecensies

Father John Misty @ Ancienne Belgique (AB): De vrijzinnige predikant en zijn koor

Chloë and the Next 20th Century was als album een even grote stijlbreuk als men kon verwachten van een artiest als Father…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.