Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chamber – “Tremble”

Hardcorebands schieten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, waarbij een succesverhaal gelijk staat aan tien gestrande projecten. Een van die succesverhalen kunnen we toeschrijven aan de Amerikaanse groep Chamber. De uit Nashville afkomstige band timmert ondertussen al een kleine zes jaar aan de weg en begint steeds meer een vaste voet aan de grond te krijgen, wat zelfs resulteerde in een contract bij het gerenommeerde Pure Noise Records en een plekje in het voorprogramma tijdens een Europese tour van Counterparts. En zeg nou zelf, het kan alleen maar goed uitpakken als een muziekcollectief afkomstig is uit de enige echte muziekstad van Amerika.

Vandaag is het gezelschap terug met “Tremble”, een mokerhard nummer dat grondig door de geluidsbarrière heen beeft. Het lied is rijkelijk gevuld met rauwe vocalen en stevige gitaren die beide van begin tot eind voor de juiste punch zorgen. Doorheen “Tremble” springt ook vooral de jonge Taylor Carpenter eruit, die zichzelf met recht een van de meest veelbelovende drummers van de laatste jaren mag noemen. Met zijn slagwerkkunsten geeft hij de single een extra laag aan kwaliteit, waardoor het nog lang nazindert. Chamber bewijst met het sterke “Tremble” dat de groep klaar is voor de volgende stap en maakt ons nieuwsgierig naar wat er nog meer in de koker zit.

Chamber heeft op dit moment nog geen nieuw album aangekondigd, maar met de release van “Tremble” zal dit slechts een kwestie van tijd zijn voordat ze met iets nieuws op de proppen komen.

Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chamber - "Devoured"

Niet al te lang geleden kwam de Amerikaanse band Chamber door de release van “Tremble” op onze radar te staan en wist…
LiveRecensies

Counterparts @ Trix (Club): Zeeën van crowdsurfers

De afgelopen jaren heeft Counterparts flinke stappen gezet. Met het alom geprezen album Nothing Left to Love uit 2019 en het vorig…
InstagramLiveRecensies

Beartooth @ Ancienne Belgique (AB): Om ter uitzinnigst

Sinds 2012 gaat Caleb Shomo, ex-zanger van Attack Attack!, samen met zijn vier bandleden door het leven als Beartooth. De metal-/hardcoreband uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.